Activitat familiar d'anellament d'ocells a l'Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor aquest dissabte

Actualment l'aiguamoll és un dels espais amb major biodiversitat de la Catalunya central, per on hi passen milers d'ocells al llarg de l'any

Publicat el 28 de febrer de 2023 a les 13:03
Actualitzat el 28 de febrer de 2023 a les 14:25
L'Ajuntament de Santpedor ha programat pel dissabte 4 de març una activitat familiar de caire divulgatiu a l'Aiguamoll de la Bòbila. Consistirà en un anellament científic amb explicacions sobre els ocells que viuen a la zona i la seva biodiversitat i anirà a càrrec de Marc Illa, biòleg i anellador expert de l'Institut Català d'Ornitologia.

Es faran dues sessions, una a les 9 i l'altra a les 10 del matí. Les places són limitades i per a participar-hi cal inscripció prèvia. L'activitat d'anellament s'executarà d'acord amb la metodologia de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO). Totes les observacions de camp durant la jornada s'enregistraran al portal www.ornitho.cat.
 

Sobre l'Aiguamoll de la bòbila

L'Aiguamoll de la Bòbila és un espai natural d'una gran biodiversitat, que ocupa una superfície de 7,47 hectàrees i està situat a 500 metres del nucli de Santpedor. Després de més de 25 anys de la seva recuperació, s'ha convertit en un destacat espai de divulgació de les zones humides i un punt de lleure per als veïns del municipi i la comarca. L'Aiguamoll té el seu origen en una activitat industrial, ja que es va generar cap a mitjan segle XX per l'activitat extractiva d'una bòbila.

El 1982 la indústria va fer fallida i l'indret va tenir una forta degradació i es va convertir en un abocador incontrolat. A principi dels anys 90, es va començar a promoure la necessitat d'aturar aquella degradació i, a partir del 1994 es va convertir el paratge en un aiguamoll. Actualment l'Aiguamoll de la Bòbila és un dels espais amb major biodiversitat de la Catalunya central, per on hi passen milers d'ocells al llarg de l'any