
Més d'un centenar de persones, entre col·laboradors i famílies, van assistir dilluns a la reunió informativa anual de la Fundació Ampans sobre l'evolució de l'entitat i les activitats i els projectes que s'han realitzat en el darrer any. Durant la reunió, que es va fer a la sala d'actes de la Masia, l'edifici que acull les instal·lacions centrals de l'entitat a Santa Maria de Comabella (Santpedor), el president d'Ampans, Domènec Casasayas, el tresorer, Josep Maria Boldú, i el director Toni Espinal, van presentar els comptes de l'entitat i els projectes realitzats i de futur.
La crisi i l'amenaça de les retallades anunciades pel govern central, van marcar d'inici els discursos dels representants d'Ampans. Mentre Domènec Casasayas posava l'accent en el manteniment del nivell d'exigència en la qualitat dels serveis a les persones, optimitzant recursos, aplicant mesures d'estalvi i cercant el compromís de totes les persones de l'organització, el director, Toni Espinal, apel·lava a la sòlida trajectòria de l'entitat i a l'experiència dels seus professionals, com a aval segur que garanteixen l'estabilitat i el futur del projecte. Malgrat tot, va fer una crida a la societat en general per demanar el seu suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i la defensa d'uns drets que han costat molt de consolidar.
Entre els projectes realitzats enguany, els representants d'Ampans van destacar l'esforç que s'ha fet en programes de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d'exclusió per formar-se i accedir a un lloc de treball, la recerca de noves fonts de finançament a través de projectes com la targeta solidària amb CatalunyaCaixa, la comercialització d'un sistema de gestió per a entitats d'atenció a les persones, o la botiga virtual de productes amb compromís ( www.ampans.cat/botiga ).
Entre els projectes de futur, Ampans confia poder iniciar aquest any una segona residència de 30 places per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de la conducta al barri dels Comtals de Manresa, i poder donar resposta a la llista d'espera de persones que requereixen d'aquest servei a la nostra comarca.
La reunió es va tancar amb la presentació per part de l'entitat de la campanya de Voluntariat que Ampans posarà en marxa aquest estiu i que, entre d'altres accions, consta de 10 espots basats en històries reals de persones voluntàries de l'entitat. Els espots, que són obra del personal d'Ampans, es podran veure a través d'Internet i de les xarxes socials, i amb ells, Ampans espera poder ampliar el suport de persones que vulguin dedicar part del seu temps a les persones amb discapacitat intel·lectual.