Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest dimecres al vespre el Tast d'Arròs i Vi, una proposta gastronòmica entorn l'arròs i els vins de la DO Pla de Bages en el marc de la Festa de l'Arròs. Una cinquantena de comensals han pogut gaudir de les propostes gastronòmiques atrevides i d'alta qualitat, de quatre cuiners del moviment slowfood de la Catalunya Central.
El xef Dani Valverde, de Can Dani ha cuinat un arròs d'eriçó maridat amb un cava gran reserva Gibert. En Xavier Benito, d'Agustí Pastisseria-Restaurant ha proposat un arròs de pop i sobrassada maridat amb un vi rosat de Grau i Grau. La cuinera Natàlia Segura de S'ha acabat el bròquil ha posat sobre la taula un arròs de cansalada, amb cigrons i carxofes i allioli de kimshi, tot plegat maridat amb un vi blanc Valentina d'Exhibis. Finalment, la Irene Morales, del Voci ha fet les delícies dels assistents amb un arròs sec de calçots, caça i bolets acabat amb una picada de nyores, fruits secs i un toc de vinagre i tomàquet sec. El maridatge ha estat amb el vi negre Soler Gibert.
La sommelier Anna Castillo ha estat d'encarregada de guiar aquesta experiència gastronòmica.