Aquest dijous, dia 11 de juny, la sala d’actes de l’Edifici Ter de Manlleu (seu de Fundició Dúctil Benito) acollirà la segona conferència per a celíacs. Marta Gómez i Pes, nutricionista i tecnòloga dels aliments, parlarà sobre “Sabem llegir les etiquetes dels aliments?”.
L’acte, que començarà a les 7 de la tarda, està organitzat per l’Associació Celíacs de Catalunya i compta amb la col•laboració de Fundició Dúctil Benito. Un cop finalitzada la conferència, les empreses Bon Paladar de Manlleu i Forn Ricardera de Folgueroles obsequiaran amb una degustació dels seus productes sense gluten.
A la xerrada de l’any passat, la pediatra Maria Viñolas i Tolosa, amb consulta de gastroenterologia pediàtrica a l’Hospital General de Vic, va parlar de “La malaltia celíaca i la dieta sense gluten”. L’acte va ser un èxit d’assistència i va representar un pas més cap a la conscienciació social d’una malaltia de la qual cada dia es diagnostiquen més casos.
La conferència està oberta a tothom i les persones que hi vulguin assistir cal que confirmin la seva presència al correu info@celiacscatalunya.org o truquin al 902 23 54 22.
La celiaquia és una malaltia crònica i els que la pateixen reaccionen a la ingesta del gluten, proteïna present al blat, civada, ordi i sègol. Això els provoca una lesió a les vellositats del budell prim que afecta la capacitat d’absorció dels nutrients dels aliments.