El millor jove cuiner del ForumVic'7 farà un stage de 15 dies al restaurant Mugaritz

Publicat el 13 de novembre de 2006 a les 14:03
 
El concepte mise en plat inclou l'acabat i presentació del plat, la proposta de servei a sala, tots els elements addicionals de la vaixella o l'entorn, maridatges opcionals amb begudes, pans, olis o altres serveis complementaris i el detall de possibles preparacions, indicacions o comentaris del cambrer que reflecteixin la bona coordinació cuina-sala.
 
La prova final, en què s'enfrontaran els dos cuiners finalistes, es planteja com una competició en directe, dirigida per un cuiner de prestigi, que realitzarà la crítica constant dels plats i de la tècnica executada pels participants, com si els estigués fent una prova per entrar a la seva brigada de cuina.
 
El guanyador, a més d'un premi en metàl•lic, tindrà l'oportunitat de realitzar un stage de 15 dies al restaurant Mugaritz d'Andoni L. Aduriz a Errenteria (Guipuzcoa), un dos estrelles Michelin, distingit, a més, com un dels deu millors restaurants del món (2006) per la prestigiosa revista britànica Restaurant Magazine. Aduriz ha estat Premi Nacional de Gastronomia (2002), Premi "Euskadi" de gastromonia al Millor Restaurador (2003) i Cuiner de l'Any i Passtisser de l'Any per la Guia Lo Mejor de la Gastronomia.
 
Andoni L. Aduriz dirigirà juntament amb el cuiner Sacha Hormaechea i el Cònsol Mostassaf de la Confraria del Bacallà, Joan Portet, la jornada "El Bacallà, un producte atlàntic al Mediterrani" prevista pel dilluns, dia 12 de febrer, a les 10 del matí, dins del programa del FòrumBacallà a FòrumVic'07.