Els visitants han pogut veure com es feia el pa, han gaudit de nombrosos aromes, encens, i essències herbals i florals, així com herbes per infusió, olis i ungüents; han tastat formatges artesans, patés variats, vinagre de mel; i han pres cafè ecològic, cervesa del Montseny, pop a la gallega i castanyes.
La Fira també ha ampliat el seu programa d'activitats lúdiques. Entre les diverses atraccions, destaquen l'actuació musical durant els tres dies de la Fira de La Banda de'n Vinaixa. Els més petits també han tingut el seu espai, gaudint de la possibilitat de poder participar als tallers infantils (molt concorreguts) sobre la fruita i els làctics, i de les actuacions dels grups La Serpentina i A tot drap.
Pel que fa a les activitats culturals desenvolupades en el marc de la fira, destaca la presentació del llibre "Herbes Remeieres" i un tastet de cuina al carrer amb el prestigiós cuiner Manel Molera, del restaurant Torres Petit de Manlleu.
Segons el president de la Unió de Comerciants, Kilian Rabinad, "per la UCRE, el valor de la fira és que constitueix ha un espai lúdic i de sociabilitat que aplega de manera cordial a veïns, comerciants i visitants, tant de la ciutat com de rodalies, acostant més el nostres barris a la ciutadania".