Fa uns dies, Seva també va declarar persona “non grata” el ministre Wert.
A la sessió també es van aprovar els pressupostos 2013, amb els vots de l'equip de govern d'IPRAM i de CiU.
Totes les notícies de la reforma de Wert a Nació Digital
----------------
MOCIÓ DE REBUIG A L'AVANTPROJECTE DE LLEI ORGÀNICA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L'EDUCACIÓ
El ministre d'Educació del govern espanyol, José Ignacio Wert, ha donat a conèixer recentment l'avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació, un projecte que representa un nou atac al sistema educatiu català i al model d'immersió lingüística, que ha estat reconegut com un model d'èxit i que ha estat implantat amb un ampli suport social i polític a Catalunya.
Aquesta nova legislació pretén acabar amb un sistema d'immersió lingüística que ha resultat integrador i ha evitat la segregació dels alumnes per raó de llengua. Pretén posar fi a un sistema educatiu que ha permès la convivència i la cohesió social i ha estat respectuós amb la diversitat. La llengua catalana ha estat i ha de continuar essent la llengua vehicular, de referència, a l'escola. Aquest fet ha estat, tal i com s'ha demostrat al llarg dels anys, respectuós amb els drets lingüístics individuals i personals. I, per tant, no podem posar en perill un model d'èxit en l'aprenentatge per a les generacions actuals i futures del país.
L'impuls d'aquesta nova legislació està injustificat. La voluntat uniformitzadora del govern de l'estat és evident. Darrera d'aquesta acció hi trobem la voluntat de trencar la normalització de la llengua catalana i un menyspreu vers el projecte pedagògic i de promoció de la igualtat d'oportunitats que s'ha aconseguit amb els anys a Catalunya.
Davant d'aquesta situació, creiem que es fa necessària una resposta conjunta i contundent en defensa del model d'escola catalana. Creiem que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de continuar aplicant la llei d'educació de Catalunya. La millor garantia per al no retrocés en la qualitat del sistema educatiu català passa per a què de forma autònoma puguem defensar el nostre sistema, els nostres mestres, professors i alumnat.
Tenim el convenciment que aquest intent d'intrusió a la realitat educativa i social catalana que remet al passat franquista, es converteix en una mostra més de la necessitat d'accelerar al màxim possible la convocatòria d'un referèndum d'independència que permeti aconseguir l'estadi de plena llibertat i sobirania per establir un model educatiu que respongui únicament a la realitat nacional i a la voluntat de la ciutadania de Catalunya.
Per tots els motius exposats anteriorment, el grup municipal d'IPRAM i el de CiU, proposen l'adopció dels següents acords:
PRIMER: Manifestar el rebuig de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer a la reforma de la llei d'educació del govern de l'Estat espanyol que pretén un sistema educatiu segregador que atempta contra el model d'escola catalana i que posa en qüestió la igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat.
SEGON: Manifestar el nostre compromís i suport al sistema d'immersió lingüística, un sistema d'integració i d'inclusió social que ha estat model d'èxit, amb més de 30 anys de recorregut, i que té un extens consens social i polític a Catalunya.
TERCER: Donar suport total als funcionaris de l'ensenyament que decideixin no acatar i fer-se insubmisos a aquesta llei si s'arriba a pretendre que es porti a terme.
QUART: Reprovar l'actuació del govern espanyol, i especialment el ministre Sr. Wert, i declarar al senyor Wert i al conjunt de l'executiu que forma el govern de l'Estat espanyol, persones non grates al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer, i demanar la retirada immediata de l'esmentat avantprojecte de llei de millora de la qualitat de l'educació.
CINQUÈ: Manifestar el suport a la comunitat educativa que s'ha mostrat contrària a les ingerències del govern de l'Estat espanyol vers el model d'escola catalana i d'immersió lingüística i fer una crida a sumar-se a les mobilitzacions promogudes pel conjunt del teixit educatiu, social, polític i cultural d'arreu del país, i a la plataforma Somescola.cat, subscrivint el manifest que es va llegir en diversos llocs del territori el passat dia 10 de desembre de 2012.
SISÈ: Fer arribar aquest acord al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i a la Plataforma Somescola.cat.
Santa Eulàlia de Riuprimer, 17 de desembre de 2012.