Manlleu té 797 persones a qui se’ls ha reconegut el grau de dependència

Tres de cada quatre ja gaudeixen de les prestacions i serveis de la nova llei.

Publicat el 15 de febrer de 2011 a les 07:43
Després de quatre anys d’aplicació de la llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, hi ha 797 manlleuencs que han vist reconegut el grau de dependència, de les 897 sol•licituds que es van presentar a la capital del Ter.

D’aquestes 797 persones, 413 han estat valorades com a grans dependents, 254 com a persones amb dependència severa i 130 amb dependència moderada.

A més, del total de manlleuencs que se’ls ha reconegut el grau de dependència, a dia d’avui ja hi ha 543 persones que han pogut accedir a les prestacions i serveis de la dependència. La resta estan en procés o bé ho faran progressivament a mesura que la llei es vagi desplegant i puguin beneficiar-se’n també les persones que tenen dependència moderada. D’aquestes 543 persones, un 71% ha sol•licitat ajudes per continuar estant al domicili com, per exemple, la prestació de persones cuidadores no professionals, el servei d’ajuda a domicili, el servei de teleassistència o el servei de centre de dia; mentre que el 29% restant han sol•licitat ajudes per anar a Serveis d’Atenció Residencial.

La Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència es va aprovar el 30 de novembre de 2006. Aquesta llei té com a objecte regular les condicions bàsiques de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència mitjançant la creació d’un Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, amb la col•laboració i la participació de totes les administracions públiques.

La dependència és l’estat de caràcter permanent en què es troben les persones que, per raons derivades de l’edat, la malaltia o la discapacitat, lligades a la manca o pèrdua d’autonomia física, mental, intel•lectual o sensorial, precisen l’atenció d’altres persones per realitzar les activitats de la vida diària o, en el cas de les persones amb discapacitat intel•lectual o malaltia mental, de suport per a la seva autonomia personal.