​Gerard Sancho, escollit nou president del Consell Comarcal d'Osona

L'alcalde de Junts a Sant Hipòlit de Voltregà ostentarà el càrrec els primers dos anys, i a l'equador del mandat el substituirà el republicà Marçal Ortuño

Càrrecs electes del Consell Comarcal d'Osona pel mandat 2023-2027.
Càrrecs electes del Consell Comarcal d'Osona pel mandat 2023-2027. | CCOsona
Osona.com
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:11h
Després de revalidar la vara d'alcalde a Sant Hipòlit de Voltregà el passat 28-M, Gerard Sancho (Junts) ha estat escollit nou president del Consell Comarcal d'Osona. Governarà els primers dos anys, fins al juny del 2025, moment en què serà substituït per l'alcalde de Torelló, el republicà Marçal Ortuño. En aquest moment, a l'equador del mandat, Ortuño prendre possessió del càrrec i Sancho assumirà la vicepresidència al Consell Comarcal, que a diferència de l'anterior mandat serà única.

L'acord al consell és fruit de l'empat al plenari en el nombre de consellers entre Junts i ERC, amb 11 cadascú. Un pacte per governar que compta amb els suports dels Independents d'Osona, el PSC i Ara Pacte Local. Els representants de la CUP són els únics que es queden a l'oposició. Així doncs, Sancho ha estat investit nou president de l'ens comarcal amb 28 vots favorables dels 33 consellers i conselleres que formen el ple i tres vots en blanc, dos dels quals dels representants cupaires.

En el ple d'investidura van ser-hi presents càrrecs electes de diferents ens locals, comarcals i supramunicipals, representants d'agents de la comarca així com els quatre presidents que ha tingut l'ens comarcal: Joan Carles Rodríguez, Joan Usart, Ramon Vall, Enric Castellnou i Joan Roca. El pròxim 26 de juliol tindrà lloc la sessió plenària d'organització de l'ens.
 

Representants al Consell Comarcal d'Osona pel mandat 2023-2027

El plenari de l'ens comarcal es compon de 33 càrrecs electes. Aquest mandat hi haurà 11 consellers i conselleres d'ERC, 11 de Junts, 4 d'Independents d'Osona, 3 del PSC, 2 de la CUP i 2 d'Ara Pacte Local.

Els 11 càrrecs electes d'ERC: Albert Marcé, de Rupit i Pruit; David Camacho de Muntanyola; Griselda Castells de Sant Pere de Torelló; Irene Puigdesens de Calldetenes; Josep Casassas de Gurb; Marçal Ortuño de Torelló; Núria Arau de Taradell; Núria Rivera de Seva; Rafa Cuenca de Manlleu; Viqui Terricabras de Vic; Txevi Rovira de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Els 11 càrrecs electes de Junts: Arnau Basco d'Orís; Ester Coma de Vic; Gerard Sancho de Sant Hipòlit de Voltregà; Lluïsa Bautista de Manlleu; Albert Prado de Tavertet; Laia Serrat de Sant Agustí de Lluçanès; Oriol Usart de Balenyà; Marta Cornellas de Sant Julià de Vilatorta; Marc Parés de Sant Boi de Lluçanès; Maria Teresa Espadaler de Sant Quirze de Besora; i Jordi Bruch de Prats de Lluçanès.

Els quatre càrrecs electes d'Independents d'Osona: Núria Roca de Sant Martí de Centelles; Milagros Martínez de Vilanova de Sau; Pere Martí d'Olost; Núria Solà de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Els tres càrrecs electes del PSC: Josep Arisa de Centelles; Antoni Poyato de Manlleu; i Elisabet Contreras de Roda de Ter.

Els dos càrrecs electes de la CUP: Arnau Bosch de Sant Quirze de Besora i Lleonard Sánchez de Manlleu.

Els dos càrrecs d'Ara Pacte Local: Gil Codina de Masies de Voltregà i Josep Salom de Tona.