A la vegada, però, es van crear llaços entre joves senegalesos i joves vigatans. Així ho ha explicat l'escolta Berta Mora que qualifica l'estada, com "una experiència". "He après moltíssim" remarca, "he après a viure amb moltes coses que no necessito com el mòbil, l'ordinador o la televisió". "Amb poca cosa són feliços -diu- és molt més senzill".
L'escolta del Guillem de Montrodon ha explicat que van estar la primera setmana a l'escola, on també hi vivien. Al matí feien activitats pels més petits, "com un casal d'estiu"; i al vespre es trobaven amb els joves per planificar el dia. De fet, en aquest poble hi havia hagut anys enrere una agrupació escolta, per això els feien "formació de caps per continuar el moviment escolta". Al mateix temps, tal com explica la jove, hi havia "un intercanvi de jocs entre les dues cultures".
Durant la segona setmana van anar a viure a les cases de les famílies d'aquests nens. A més de tot això, els quinze escoltes també van realitzar tasques de reforestació, plantant arbres al voltant del poble; tasques de recollida de residus, com per exemple, fer papereres; o aprendre del procés de cultiu.

Aprenent a cultivar cacauets Foto: Agrupament Guillem de Montrodon

Els escoltes a Diatock Foto: Agrupament Guillem de Montrodon

Berta Mora viatjant en piragua Foto: Agrupament Guillem de Montrodon

Els joves que han viatjat al Senegal Foto: @toni_serrat