Ecomenja, amb seu a Vic i impulsada pel cuiner Joan Maria Ribas, és una de les primeres empreses catalanes que ofereixen menús escolars ecològics. L’objectiu, fomentar un ensenyament del gust i una alimentació més sana entre els escolars.
Joan Maria Ribas vol aprofitar tota l’experiència acumulada com a xef del Restaurant Melba, de Vic, especialitzat en cuina ecològica i que va tancar a finals de juny, per engegar aquesta inèdita iniciativa que començarà al pròxim setembre donant servei a dos clients, el CEIP Can Basora de Mollet (Vallès Oriental) i el CEIP de Vallcebre (Berguedà). “Veiem que hi ha un nínxol de mercat important però també ens mou tota la feina a fer pel que fa a l’educació del gust i dels valors d’una alimentació sana entre els nens”, explica Ribas.
Joan Maria Ribas va ser escollit finalista del Premi Cuiner de l'Any que va organitzar el Fòrum Gastronòmic Girona'09. La clau d'aquest èxit fou la utilització de productes autòctons de la comarca a l'hora d'elaborar els seus plats.
- Més informació, des de la gastroteca.cat
- Josep Maria Ribas, finalista del premi Cuiner de l’Any del Fòrum Gastronòmic