Josep Salom, en declaracions a osona.com, ha lamentat molt "l'autoexclusió" dels dos alcaldes i pensa que ha estat una decisió presa des de Tona Futur. "Sempre estem parlant de que hi hauria d'haver col•laboració entre oposició i govern, i quan creem un òrgan que precisament la fomenta, no l'aprofitem", s'ha queixat l'alcalde.
Salom tampoc entén la renúncia quan fa uns mesos tots dos havien donat el vist-i-plau. A més, nega que s'hagin denegat al•legacions o peticions, perquè "no n'hi ha hagut". Pel que fa a les reunions, el Consell assessor té previstes unes tres reunions a l'any, quan s'hagi de parlar de temes importants. L'alcalde estava preparant la primera trobada per aquest mes d'abril, per tractar futurs projectes urbanístics i de l'aprovació provisional del POUM.
Intervencions del públic
En el torn de precs i preguntes del ple, Xavier Sardà, portanveu de Tona Futur, va demanar a Salom que es replantegés la nova limitació de les intervencions del públic al final del ple i que tornés a obrir l'espai de diàleg que hi havia a l'anterior legislatura. Sardà va dir que li semblava que es perdia "una oportunitat d'obrir un diàleg amb persones interessades en la política municipal i que era un pas enrere per la democràcia a Tona".
En definitiva, el que ha canviat ha estat la forma d'aquestes intervencions. Fins ara, el públic podia fer una pregunta i, un cop resposta, podria donar la rèplica i entrar en un debat. Amb el nou sistema, els presents fan les preguntes totes alhora i, llavors, els representants municipals les responen, una per una, sense més rèpliques, per tal "d'agilitzar" els plens, segons Salom.