[noticia]67911[/noticia]
En declaracions a aquest diari, la famosa cuinera, que també és col·laboradora habitual de Catalunya Ràdio i TV3, explica que sempre ha tingut "ganes d'escriure", i que en vistes de l'èxit del seu primer llibre, hi dedicarà més temps: "La gent vol més llibres de Maria Nicolau".
Nicolau va arribar fa sis anys al municipi osonenc situat a la vall de Sau, després "d'un projecte fallit". En aquell moment no tenia feina ni casa, i en Joan i la Lídia –l'alcalde de Vilanova i la propietària del restaurant- la van ajudar a tirar endavant. Li van oferir feina al restaurant i un lloc per viure amb la seva filla, i a canvi, Nicolau els va prometre que posaria El Ferrer de Tall "al centre de la cuina tradicional d'aquest país", i així ha estat.
Exclusiva de Maria Nicolau (@MAlbercocs): “Canvio de camí. Tinc projectes molt grossos al davant. El 31 de març serà l’últim dia que estaré a El Ferrer de Tall. Queda l’espai perquè algun artesà decideixi fer-s’ho seu, s’acoblin i naveguin”#TotEsMouTV3▶https://t.co/xB2zftPy4x pic.twitter.com/V0Zs6lsDNB
— Tot es mou TV3 (@totesmoutv3) March 7, 2023
Nicolau reconeix que li sap greu marxar-ne, perquè "m'hi he sentit com a casa, hem fet equip i família" però remarca que "Cal Ferrer necessita algú que s'hi entregui, que s'hi deixi els bigotis". Ha revelat que fa temps que es platejava la possibilitat d'emprendre nous reptes professionals, una tessitura que en Joan i la Lídia sabien: "M'han donat llibertat total".
"Queda l'espai perquè algun artesà d'aquest país decideixi que té ganes de canviar de vida i fer-s'ho seu", diu Nicolau, que s'acomiadarà definitivament d'El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau el pròxim 31 de març.
A curt termini, Maria Nicolau descarta la possibilitat d'obrir un nou restaurant i explica que no es mourà de Vilanova de Sau: "M'hi he comprat una caseta, la meva filla va a l'escola al poble, hi tinc l'hort, les gallines, el meu somni".