Maria Nicolau deixa El Ferrer de Tall: «El 31 de març serà el meu últim dia»

La famosa cuinera explica que tanca una etapa al restaurant de Vilanova de Sau per afrontar "nous projectes professionals"

Publicat el 07 de març de 2023 a les 16:30
Actualitzat el 07 de març de 2023 a les 18:12
"Demà us he de dir una cosa i estic nerviosa". Amb aquest missatge al seu perfil de Twitter, la famosa xef Maria Nicolau i autora de l'exitós llibre Cuina! O barbàrie (Ara llibres, 2022) avançava aquest dilluns als seus seguidors que tenia una notícia. I no s'ha fet esperar. La cuinera ha anunciat aquest migdia, al programa Tot es Mou de TV3, que deixa la cuina d'El Ferrer de Tall, el mític restaurant de Vilanova de Sau: "El 31 de març serà el meu últim dia". La cuinera explica que se li ha presentat l'oportunitat de participar en "projectes molt grossos, que em fan molta il·lusió".

[noticia]67911[/noticia]

En declaracions a aquest diari, la famosa cuinera, que també és col·laboradora habitual de Catalunya Ràdio i TV3, explica que sempre ha tingut "ganes d'escriure", i que en vistes de l'èxit del seu primer llibre, hi dedicarà més temps: "La gent vol més llibres de Maria Nicolau".

Nicolau va arribar fa sis anys al municipi osonenc situat a la vall de Sau, després "d'un projecte fallit". En aquell moment no tenia feina ni casa, i en Joan i la Lídia –l'alcalde de Vilanova i la propietària del restaurant- la van ajudar a tirar endavant. Li van oferir feina al restaurant i un lloc per viure amb la seva filla, i a canvi, Nicolau els va prometre que posaria El Ferrer de Tall "al centre de la cuina tradicional d'aquest país", i així ha estat.
 

Nicolau reconeix que li sap greu marxar-ne, perquè "m'hi he sentit com a casa, hem fet equip i família" però remarca que "Cal Ferrer necessita algú que s'hi entregui, que s'hi deixi els bigotis". Ha revelat que fa temps que es platejava la possibilitat d'emprendre nous reptes professionals, una tessitura que en Joan i la Lídia sabien: "M'han donat llibertat total".

"Queda l'espai perquè algun artesà d'aquest país decideixi que té ganes de canviar de vida i fer-s'ho seu", diu Nicolau, que s'acomiadarà definitivament d'El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau el pròxim 31 de març.

A curt termini, Maria Nicolau descarta la possibilitat d'obrir un nou restaurant i explica que no es mourà de Vilanova de Sau: "M'hi he comprat una caseta, la meva filla va a l'escola al poble, hi tinc l'hort, les gallines, el meu somni".