Santa Eugènia es prepara per a la festa dels Tonis

El Passant dels Tres Tombs serà aquest diumenge 29 de gener

Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, en una imatge d'arxiu.
Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, en una imatge d'arxiu. | Difucor
Osona.com
25 de gener del 2023
Tot a punt a Santa Eugènia de Berga per celebrar la festa dels Tonis, que enguany arriba a la 134a edició. Després d'uns anys marcats per la pandèmia, en aquesta ocasió es recupera la celebració amb total normalitat i els carrers del municipi s'ompliran d'activitats, i també de cavalls i carruatges.

El punt àlgid d'aquesta històrica festa serà el diumenge 29 de gener, a primera hora del matí, amb l'esmorzar de traginers, que aprofitaran per acabar d'engalanar els carros i preparar els animals. A partir de les dotze del migdia començarà el Passant dels Tres Tombs, que donaran tres voltes al centre del poble com mana la tradició. En aquesta edició de la cita, el passant estarà encapçalat per membres de la Guàrdia Muntada dels Mossos d'Esquadra, els pubills Miki Molina i Judit Nogué i pels abanderats Eli, Berta i Miriam Fàbrega.

La penjada de les banderoles i la festa jove, el divendres

El tret de sortida als Tonis de Santa Eugènia de Berga serà el divendres 27 de gener a les vuit del vespre, quan es penjarà la banderola dels Tonis al balcó de l'Ajuntament, i a totes les cases de la vila. A continuació, al Gimnàs U d'Octubre, la Festa dels Tonis Joves amb discjòqueis.

El pregó, el dissabte

El matí de dissabte arrencarà amb l'entrega dels premis del concurs de dibuix infantil, de l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga, i tot seguit, el contacontes a càrrec de Caro Von Arend.

Tot i que l'acte central dels Tonis és el Passant dels Tres Tombs de diumenge, la festa es dona per inaugurada amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del músic i docent, Marc Serra Griera. A continuació, sopar popular i concert del grup de versions Boys Damm.

Consulta aquí tot el programa d'activitats dels Tonis de Santa Eugènia 2023.