
A la tarda d’aquest dilluns, dia 29 de juny, s`ha formalitzat l’escriptura de creació de la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa – Unnim. L’acte s’ha celebrat al domicili social de l’entitat, ubicat a la plaça de Catalunya, 9, de Barcelona, amb la presència de la màxima representació de les tres caixes fusionades: presidències, direccions generals, consells d’administració, comissions de control, així com directius de la nova caixa.
Davant del notari Juan-José López Burniol, del Col•legi de Notaris de Catalunya, han comparegut i han signat l’escriptura de constitució Joan Contijoch i Pratdesaba (president Caixa Manlleu), Salvador Soley i Junoy (president Caixa Sabadell) i Jaume Ribera i Segura (president Caixa Terrassa). En procedir a la signatura, el notari ha manifestat que l’escriptura és l’acta en què les caixes que es fusionen -a través dels seus representants- donen el seu consentiment per crear una nova caixa des d’aquest mateix moment.
En el punt deu del document, en què els signants atorguen la creació d’Unnim, s’expressa textualment:
“En virtut de la present Escriptura, queda elevada a públic la fusió de Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu, Caixa d’Estalvis de Sabadell i Caixa d’Estalvis de Terrassa mitjançant la creació d’una nova Caixa, en els termes i condicions que resulten del Projecte Comú de Fusió de data 13 d’abril de 2010, subscrit pels respectius Consells d’Administració de les Entitats Participants, que inclou els Estatuts i el Reglament de l’Entitat Resultant, en els termes que consten en les certificacions dels acords adoptats per les respectives Assemblees Generals de les Entitats Participants. L’Entitat Resultant es crea amb la denominació Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa”.
‘Se’ns obre una era de reptes i també d’oportunitats’
En el decurs de l’acte, el president d’Unnim, Salvador Soley, ha manifestat que aquest moment històric suposa la culminació d’un procés iniciat fa més d’un any, que ha conduït a la constitució d’Unnim, una caixa catalana que s’ha convertit en un referent dins del sector en la reordenació que es du a terme en el conjunt de l’Estat.
El president ha destacat també la col•laboració i el bon enteniment que hi ha hagut entre les tres caixes, i l’acolliment favorable dels diferents estaments i de la societat civil en general, especialment de Manlleu, Sabadell i Terrassa que “han compartit la nostra visió des del primer moment”.
En parlar del futur, Salvador Soley ha afirmat que “a partir d’ara se’ns obre una era de reptes -i també d’oportunitats- que afrontarem amb la professionalitat i el compromís del nostre equip humà i amb l’aplicació dels valors que hem perdurat en el temps: la proximitat, el servei, la transparència i el tracte”.
Unnim queda oficialment constituïda
Una vegada formalitzada l’escriptura i elevada a públic, aquesta mateixa tarda s’ha dipositat en el Registre de Caixes de Catalunya, on quedarà inscrita amb data de l’1 de juliol de 2010. Amb aquesta inscripció, haurà nascut oficialment la nova caixa d’estalvis. Cal indicar que anteriorment (15 de juny) el conseller d’Economia i Finances de la Generalitat va aprovar els Estatuts i el Reglament de l’entitat.
El mateix dia 1 de juliol Unnim quedarà inscrita també en el Registre Especial de Caixes Generals d’Estalvi Popular del Banc d’Espanya i en el Registre Mercantil de Barcelona. Unnim té assignat el codi del Banc d’Espanya número 2107 i compta amb el NIF G 65345886, que serà operatiu a tots els efectes a partir de l’1 de juliol pels nous contractes de productes i serveis amb clients, proveïdors, facturació en general, documentació relacionada amb els organismes oficials, convenis amb entitats, etc.
Primera reunió del Consell d’Administració d’Unnim
Després de la constitució oficial, se celebraran les primeres reunions dels òrgans de govern d’Unnim.
El Consell d’Administració és previst que es reuneixi el proper dia 6 de juliol. Les sessions d’aquest òrgan se celebraran de forma rotatòria a les ciutats d’origen de les caixes fusionades, i, concretament, aquesta primera serà a la subseu de Sabadell per raó de l’ordre d’antiguitat.
El Consell, entre altres punts, procedirà a la convocatòria de l’Assemblea General, que es preveu per al dia 22 de juliol, i que tindrà per marc l’Auditori d’Unnim de la subseu de Manlleu. Segons els Estatuts, inicialment l’Assemblea estarà formada per 158 consellers i el Consell d’Administració, per 24 membres. Tots ells han estat elegits i han acceptat els seus càrrecs en les respectives assemblees de cada caixa, en les quals es va aprovar unànimement el projecte de fusió.
Transcorregut un període transitori de dos anys, l’Assemblea General d’Unnim passarà a tenir 120 consellers, i el Consell d’Administració, 16. El 40% seran representants dels impositors; el 30%, d’entitats privades; el 20% d’ajuntaments i consells comarcals, i el 10%, d’empleats de la institució.
En les primeres reunions, tant del Consell d’Administració com de l’Assemblea General, es posarà a la consideració dels consellers la confirmació dels nomenaments dels diferents càrrecs.
Segons els acords establerts, el primer president d’Unnim és Salvador Soley i Junoy, el vicepresident primer és Jaume Ribera Segura i el vicepresident segon és Joan Contijoch Pratdesaba. La presidència de la Comissió de Control l’ocupa Miquel Torrents Espuña. El director general d’Unnim és Enric Mata i Tarragó, del qual depenen dues direccions generals adjuntes, que ocupen Jordi Mestre i González (Negoci i Recursos), i Dídac Herrero i Autet (Secretaria General i Obra Social).