Albiach reclama «obrir un nou capítol» a Catalunya de la mà d'un Govern progressista

La candidata de Comuns Sumar tanca la campanya del 12-M a Cornellà de Llobregat acusant Illa de reivindicar Pujol i ERC de no "emancipar-se de Junts"

Jéssica Albiach, a la cloenda de la campanya del 12-M de Comuns Sumar
Jéssica Albiach, a la cloenda de la campanya del 12-M de Comuns Sumar | Gerard Artigas / ACN
Redacció
10 de maig del 2024
Actualitzat a les 21:14h

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha demanat el vot a "tots els catalans hagin votat el que hagin votat en el passat" amb l'objectiu d'"obrir un nou capítol" a la política catalana amb un Govern progressista. Ho ha reivindicat des de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), on els comuns han tancat la campanya de les eleccions al Parlament amb la vicepresidenta espanyola i líder de Sumar, Yolanda Díaz. Albiach ha carregat contra el candidat del PSC, Salvador Illa, a qui ha acusat de no estar reivindicant l'expresident Pasqual Maragall sinó Jordi Pujol i de voler una "coalició de l'asfalt" amb Junts.

L'aspirant a presidenta ha assegurat que "el millor" per a Catalunya és un Govern progressista i que els comuns són "els únics" que el poden garantir. "Nosaltres no dubtem: no pactarem amb la dreta, no pactarem amb Junts ni amb Puigdemont", ha clamat. Ho ha dit en contraposició a Illa, a qui retreu que no hagi tancat la porta a un eventual acord amb l'expresident de la Generalitat i la seva candidatura. Per això, ha afirmat que "votar amb tranquil·litat" diumenge és "votar els comuns".

Albiach també ha assegurat que, si aconsegueixen governar, l'habitatge serà la seva prioritat i que no s'aturaran fins que "no hi hagi una sola família al país amb un habitatge digne". La cap de files de Comuns Sumar ha denunciat que "els de sempre continuen fent negoci i han decidit que el negoci més gran és el de l'habitatge". Alhora, ha avisat que "s'ha acabat" perquè des de la seva formació ha assegurat que posaran "límits als fons voltor i a l'especulació perquè ja n'hi ha prou que juguin amb la nostra vida, i per això us demano la confiança".

Abans, però, Albiach ha reconegut que caldrà "convèncer 800.000 persones", el nombre d'indecisos que es calcula que hi ha per als comicis. Per aquest motiu, ha esperonat la militància i els simpatitzants dels comuns a persuadir-los perquè votin la candidatura que ella encapçala, que defensa "els interessos de la classe treballadora i no de la patronal".

Comuns Sumar ha posat fi a la campanya aquest divendres a la plaça de Catalunya de Cornellà, on han aplegat més de mig miler persones en l'acte més multitudinari que han celebrat. Han donat suport a Albiach tant Díaz com el ministre de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun; l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, i el candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens.

Entre els assistents a l'acte, figures destacades de la formació com els diputats al Congrés Aina Vidal i Gerardo Pisarello o l'exalcaldessa de Castelldefels i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona Candela López, però també antics dirigents d'ICV i d'EUiA com l'exconseller Joan Saura, l'exregidora de Barcelona Imma Mayol i l'exdiputat Jaume Bosch.