L'ANC proposa un programa comú als partits independentistes si hi ha repetició electoral

El pacte inclouria propostes fiscals i sobre la llengua amb l'objectiu de fer reviscolar la majoria a les urnes

L'objectiu principal de l'agenda és que el Parlament presenti, a les corts espanyoles, una petició de reforma constitucional per exigir la independènci
L'objectiu principal de l'agenda és que el Parlament presenti, a les corts espanyoles, una petició de reforma constitucional per exigir la independènci
Redacció
20 de juliol del 2024

L'ANC proposa un programa comú als partits independentistes si hi ha repetició electoral. En un comunicat, el Secretariat Nacional, que s'ha reunit a Valls aquest dissabte, creu que aquest acord seria un revulsiu per fer reviscolar la majoria a les unes. Suggereix que el pacte s'anomeni "Entesa per la República" i agafi la base de l'Agenda per la Independència elaborada per la mateixa entitat. 

En concret, el full de ruta hauria d'incloure una campanya de mobilitzacions contra l'anomenat "espoli fiscal", una iniciativa perquè el Parlament dugui al CongrésdelsDiputats la reclamació de "sobirania fiscal", mesures legals per garantir el futur de la llengua catalana, o la creació d'un sistema judicial propi, la projecció internacional del moviment independentista i la "culminació de l'escalada de tensió i nou embat per fer efectiva la independència".

De fet, l'objectiu principal és que el Parlament presenti, a les corts espanyoles, una petició de reforma constitucional per exigir la independència. Un cop rebutjada, l'agenda marca que diputats i senadors independentistes renunciarien a l'escó i el president de la Generalitat convocaria unes "eleccions constituents al Parlament". 

El ple del Secretariat Nacional de l'ANC d'aquest dissabte, també ha servit per crear la Comissió d'Estructures de País. Està previst que es desplegui en àmbits sectorials per tal d'estudiar, sector per sector, maneres d'implementar la independència i poder-la mantenir.