Asens avisa el PSC que no doni «per descomptat» el suport dels comuns per investir Illa

El candidat a les eleccions europees reitera que no entraran en un Govern que defensi projectes antagònics als del seu programa electoral

Jaume Asens, Candidat de Comuns Sumar al Parlament Europeu
Jaume Asens, Candidat de Comuns Sumar al Parlament Europeu | Hugo Fernández Alcaraz
Redacció
07 de juny del 2024
Actualitzat a les 9:03h

El candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, ha avisat al PSC que no doni "per descomptat" el suport de la formació a la investidura de Salvador Illa com a president del Govern. "No serem a un Govern que defensi projectes antagònics al nostre programa electoral", ha afirmat aquest divendres en una d'aquest divendres a El Periódico.

Les declaracions contrasten amb les de fa uns dies en què va assegurar que el suport al macroprojecte del Hard Rock no era una línia vermella. Amb tot, Asens ha admès que una investidura d'Illa amb els vots dels comuns és una "hipòtesi plausible", a diferència del suport a Junts.

I, respecte al paper d'ERC, ha indicat que la música que proposen els republicans "sona bé", però ha apuntat que encara no han traslladat una proposta "concreta" sobre les condicions per recolzar una investidura d'Illa. Per això, ha proposat establir una taula de negociació i veure fins que punt són viables les exigències dels republicans.

"Cants de sirena" de Junts al PP

En una altra entrevista d'aquest divendres a Vilaweb, Asens ha alertat dels "cants de sirena que de vegades fa Junts al PP" quan no descarten recolzar un govern espanyol dels populars amb Vox, i ha demanat posar-se d'acord per contenir a la dreta i extrema dreta espanyoles.