L'associació ultra Hazte Oír també es querella contra Begoña Gómez

Assegura que el seu pas, que arriba només dos dies després de la denúncia de Manos Limpias, complementa les accions interposades ja a la Fiscalia Europea i la Fiscalia General

Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Redacció
26 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:02h

Els ultres han tornat a collar Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquest cop, ho han fet des de l'associació Hazte Oír que, per fer pressió, ha presentat aquest mateix divendres una querella per presumpte delicte de tràfic d'influències. La denúncia s'ha presentat davant el jutjat d'instrucció 41 de Madrid, el mateix tribunal que dimecres ja va obrir diligències pel mateix delicte arran d'una denúncia similar de Manos Limpias. Aquest pas va precipitar que, el mateix dimecres, Sánchez anunciés que cancel·lava la seva agenda durant cinc dies per decidir si deixava el càrrec. Segons Hazte Oír, la seva querella complementa les tres denúncies presentades prèviament contra Gómez davant de la Fiscalia Europea, la Fiscalia General de l'Estat i l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau.

"El 8 d'abril passat vam presentar una denúncia d'aquests fets davant la Fiscalia, però, malgrat el temps transcorregut, no s'ha pronunciat sobre el possible caràcter delictiu dels fets denunciats", ha explicat el portaveu de l'entitat, Miguel Tomás. Segons ha apuntat, el silenci del ministeri públic -que han atribuït a la dependència governamental dels fiscals- els ha dut a formalitzar la querella davant el jutjat.

Per a Hazte Oír, organització amb un historial de denúncies contra independentistes i moviments d'esquerres, la querella ha de servir perquè la justícia "prengui cartes". Ells mateixos han ressaltat que confien en el sistema judicial espanyol i que si es descobreix la comissió d'algun delicte, "s'actuï en conseqüència, sense importar si el delinqüent és un senyor anònim o com en aquest cas, la dona del president del govern".

L'associació ultra ha conclòs que "aquesta querella és més àmplia que la denúncia presentada per Manos Limpias, ja que incideix en més fets suposadament delictius, i va acompanyada de diversa documentació procedent d'arxius públics". De fet, aquest dijous Manos Limpias va admetre que la seva querella contra Gómez es basava "només" en informacions aparegudes a mitjans i portals suposadament periodístics.

En una nota, l'entitat va detallar que en veure que la Fiscalia no actuava d'ofici davant les informacions aparegudes sobre Gómez va decidir posar en coneixement del jutjat aquestes informacions. "Si no són certes seran els qui les van publicar els qui hauran d'assumir la falsedat, però si són certes entenem que la causa judicial haurà de continuar", defensaven.

Una carrera lligada a "l'ascens" de Sánchez

La querella d'Hazte Oir, representada per l'advocat Javier Pérez-Roldán, ha recordat la relació matrimonial que uneix la denunciada amb Sánchez i ha vinculat el desenvolupament laboral de Gómez a "l'ascens polític del seu marit". En la querella també s'ha ressaltat que hi ha "indicis suficients per sostenir que la querellada s'ha prevalgut de la condició d'esposa del president del govern per establir relacions comercials i professionals amb diverses empreses i entitats".