La CUP ja furga contra els comuns: «L'esperit del 15-M està atrapat al búnquer del 78»

La candidata cupaire Laia Estrada confronta Junts perquè aclareixi els vincles amb Foment del Treball, entitat contrària a la independència, i remarca que Aragonès (ERC) no aclareix si pactarà amb Illa (PSC)

La candidata de la CUP, Laia Estrada, a Girona
La candidata de la CUP, Laia Estrada, a Girona | CUP
04 de maig del 2024
Actualitzat a les 15:54h

Deu dies. Això ha durat la contenció de la CUP pel que a la força política amb qui té més similituds en l'agenda social. Creuat l'equador de la campanya electoral, la candidata Laia Estrada ja no ha tingut cap mania a l'hora de llançar-se a buscar el vot dels indecisos que poden dubtar entre la CUP i els comuns. “Si algú aspira a què els comuns canviïn el rumb del país, ho porta clar. Bàsicament perquè aquells que venien del 15-M i que volien tombar el règim ara estan formant part d’aquest règim. L’esperit del 15-M està atrapat en el búnquer del  78”, ha sentenciat la cap de files cupaire per les eleccions del pròxim 12-M, des de Girona. 

I no ho ha deixat estar aquí. La representant anticapitalista —acompanyada de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas— ha acabat de furgar contra els comuns tot apuntant que la integració dins de Sumar ha estat “una OPA” que els ha condicionat la incidència política. “Votar comuns no és garantia de canviar absolutament res perquè la seva agenda la marca des de Madrid, Sumar que és la marca blanca del PSOE", ha resolt Estrada. Tot seguit, ha apuntat també cap al “cinisme alarmant” dels comuns pel que fa a les relacions amb el partit socialista. S'ha sorprès perquè “estiguin contínuament assenyalant les polítiques de dretes de Junts, que sí que han estat polítiques de dretes, però que en canvi al PSC el titllin de progressista… Però si fan el mateix!”, ha rematat la cara visible de la CUP a les eleccions catalanes.

En la mateixa cursa per convèncer els indecisos, Laia Estrada ha punxat Carles Puigdemont i li ha preguntat que aclareixi com pot "fer la independència" anant "de la mà" de la patronal de Foment del Treball, entitat contrària a l'autodeterminació. “Formen part del règim del 78”, ha afegit la cap de files cupaire. A banda, en referència a Pere Aragonès (ERC), la també diputada de la CUP durant aquest últim mandat ha exigit al líder republicà que es mulli públicament sobre si pactarà amb Salvador Illa (PSC) alguna mena d'entesa per governar o si ho descarta. La petició arriba després que Puigdemont hagi descartat que els seus vots serveixin per investir un candidat socialista. 

Prèviament, a la resta d'intervencions, el to havia estat contundent contra Junts, amb mencions explícites tant de l’exdiputat -tant al Parlament com al Congrés dels Diputats- Albert Botran com de la número dos per Barcelona a les llistes del 12-M, Laure Vega. “El Hard Rock és un exemple paradigmàtic i en això Puigdemont i Illa no tenen diferències i, compte, perquè Aragonès s’hi ha acabat plegant”, ha dit el primer. “No ens sotmetrem a un Junts que es vol vendre el país al capital estranger”, ha afegit la també diputada Vega.