Laia Estrada creu «poder-se entendre» amb Puigdemont si reprèn la ruptura amb l'Estat

La candidata de la CUP adverteix Junts que "no és el mateix tornar amb l'objectiu de reactivar el procés que fer-ho per restituir Convergència"

Laure Vega, Laia Estrada i Xavier Pellicer, a l'acte de la CUP a Sabadell
Laure Vega, Laia Estrada i Xavier Pellicer, a l'acte de la CUP a Sabadell | Maria Asmarat / ACN
Redacció
10 de maig del 2024

Laia Estrada, candidata de la CUP pels comicis del 12-M, assegura que la CUP es podria entendre perfectament amb Carles Puigdemont i Junts si aquest reprèn el procés de ruptura amb l'estat espanyol. Segons ha explicat en una entrevista a Vilaweb, Estrada ha advertit l'expresident de la Generalitat de Catalunya que "no és el mateix tornar amb l'objectiu de reactivar el procés que fer-ho per restituir Convergència".

En preguntar-li per si veu possible reprendre la ruptura amb l'Estat, ha afirmat que entenen que "hi hagi qui vulgui confiar" en Puigdemont com a aposta per tornar al 'procés', si bé ha alertat que el que busca Junts és a donar continuïtat a les polítiques que també defensa el PSC, com el complex turístic Hard Rock.

També ha criticat la falta d'entesa entre ERC i Junts durant el mandat que queda enrere sota la presidència d'Aragonès. "ERC i Junts s'han tirat els plats pel cap i ara competeixen per veure qui practica millor la política del 'peix al cove' i qui pujoleja més", en referència a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Ha assenyalat que tant el model econòmic de Junts com la dinàmica pactista d'ERC "s'emmarca en l'agenda del retrobament de Pedro Sánchez. És la mateixa dinàmica" i ha acusat els de Puigdemont de posar el focus a Madrid, textualment, i buscar drets pactant amb un Estat que no reconeix el dret a l'autodeterminació.