L'ANC aposta per una llista unitària amb Puigdemont i tots els presos polítics

L'entitat, que té el seu president, Jordi Sànchez, a Soto del Real, assegura que cal "sacrificar l'interès immediat" dels partits a l'hora de concórrer al 21-D

Concentració sobiranista amb els principals dirigents del país
Concentració sobiranista amb els principals dirigents del país | Adrià Costa
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:57h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també pressiona per bastir una llista unitària que inclogui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i "tots els presos polítics". Aquest és el posicionament que ha fet públic l'ANC aquest dimarts a través d'un comunicat en el qual també obren la possibilitat al fet que Jordi Sànchez, president de l'entitat, i Jordi Cuixart, màxim dirigent d'Òmnium Cultural, formin part de la llista. Els dos estan empresonats des de fa tres setmanes a Soto del Real.

"Davant de la incertesa, no podem fer altra cosa que exigir als partits polítics catalans que presentin avui una coalició que serveixi per suportar una candidatura única independentista. Candidatura que contingui el president i tots els presos polítics, fins i tot els Jordis, sacrificant el seu interès immediat, per combatre multes, agressions físiques i la manca de sentit democràtic de l'Estat", assenyala el text.

Segons el comunicat, els catalans "no es deixen governar governar" per aquells que no han estat escollits a les urnes. "El 21 de desembre s'acabarà aquesta vergonya. Hi hem d'arribar tots units, per fer valer la República, per tornar a ser un país ric i ple. Aquest ha estat i és l'únic objectiu de l'Assemblea", ressalta el text.

Malgrat això, el més probable a hores d'ara és que el sobiranisme concorri a les eleccions amb llistes separades però a través d'un "front comú" programàtic que inclogui diversos punts: llibertat dels presos polítics, rebuig al 155, recuperació de les institucions catalanes, tornada a casa dels policies estatals que són a Catalunya i desplegament del procés constituent.