El Ministeri de Transports i veus del PSC apunten que les incidències a Rodalies podrien ser «intencionades»

ERC i Junts insten les juntes electorals a allargar l'hora de tancament dels col·legis per donar marge als votants

Un foc al costat de línies de tensió de Rodalies
Un foc al costat de línies de tensió de Rodalies | ACN
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 15:44h

El matí electoral d'aquest diumenge ha estat marcat pel caos a Rodalies, amb unes incidències que el mateix director, Antonio Carmona, ha definit com "les més importants dels darrers dos anys", en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio. El Ministeri de Transports no descarta, però, que tot plegat sigui fruit d'una "acció intencionada", segons han avançat fonts governamentals espanyoles a La Vanguardia i ha confirmat l'ACN.

Des del Ministeri, no asseguren al 100% que es tracti d'un fet intencionat, però sí que apunten que podria ser-ho i admeten que contemplen aquest escenari. En aquest sentit, el senador del PSC per Barcelona, Gabriel Colomé, ha insinuat que es tracta d'un sabotatge.

En aquest sentit, el Sindicat Espanyol de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) també s'ha sumat als recels sobre un possible sabotatge. En un comunicat demanen una investigació judicial que sigui més exhaustiva que si s'investigués un "simple robatori de coure” i apunten que la xarxa de Rodalies de Catalunya està patint un “cúmul de boicots” en els últims anys. Els maquinistes adverteixen que les instal·lacions de Montcada Bifurcació són un “punt estratègic” i que el robatori ha afectat “nombroses infraestructures imprescindibles”. “Ha estat un atac al cor de la xarxa de Rodalies amb conseqüències imprevisibles”, avisa el sindicat, que parla de “sabotatge”. 

Amb tot, ERC i Junts han demanat a les juntes electorals -els republicans només a les de Barcelona i Tarragona- que allarguin l'horari de tancament dels col·legis, previst per a les 20:00 hores, per tal que els electors que tenien previst desplaçar-se amb transport públic per arribar als seus col·legis ho puguin acabar fent.