Núria Marín abandona l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat

El també socialista David Quirós substituirà la batllessa i expresidenta de la Diputació de Barcelona, que mantindrà la plaça al Senat a l'espera de la conformació del nou Govern

Núria Marín i Jaume Collboni a la seu del PSC la nit electoral del 12-M
Núria Marín i Jaume Collboni a la seu del PSC la nit electoral del 12-M | Frederic Esteve
Redacció
22 de maig del 2024
Actualitzat a les 21:09h

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, deixarà el càrrec el pròxim 15 de juny, després de 16 anys al capdavant del govern de la segona ciutat més poblada de Catalunya. Així ho han avançat El Periódico i La Vanguardia i ho han confirmat fonts del PSC de l'Hospitalet a Nació aquest dimecres, alhora que han avançat que serà l'actual tinent d'alcalde, el també socialista David Quirós, qui la substituirà.

Marín, que liderava també la Diputació de Barcelona fins al 2023, mantindrà però el seu lloc al Senat, a l'espera de la conformació del nou Govern sorgit de les darreres eleccions del 12-M, en què Salvador Illa és el candidat millor posicionat per arribar a la presidència. Si bé, les fonts consultades per Nació asseguren que es tracta d'una decisió personal en la línia del que ja va expressar en la campanya de les darreres municipals, quan va afirmar que aquest seria el seu darrer mandat.

Per la seva banda, Quirós ha estat regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des del 2016 i actualment ocupa la tinència d'alcaldia de l'àrea de Serveis a les Persones. Des de l'inici del present mandat, ha anat guanyant protagonismeen l'esfera pública i s'ha mostrat com una de les cares visibles del govern local.

Després del 12-M, les especulacions sobre els noms que podrien formar part d'un executiu liderat pel socialista són a l'ordre del dia i Marín no ha estat aliena a les travesses. En aquest sentit, Illa ja va anunciar en campanya un moviment similar quan va afirmar que, si formava govern, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, seria la consellera d'Interior.