VÍDEOS El circ de Tabàrnia a Waterloo (i Puigdemont a Finlàndia)

La plataforma, amb Albert Boadella al capdavant, irromp al davant de la casa del president a Bèlgica

Publicat el 22 de març de 2018 a les 09:39
El dramaturg Albert Boadella s'ha presentat al davant de la Casa de Waterloo del president Puigdemont a Bèlgica, després d'un viatge amb un autocar preparat per a l'ocasió. Ha estat acompanyat per una petita comitiva de la plataforma Tabàrnia, de la qual és president "a l'exili", tal com es fa dir ell mateix.

Boadella i els seus incondicionals han acampat al terreny del davant de la casa del president català. Ajudat per uns falsos mossos d'esquadra, ha sortit de dins d'una tenda i ha protagonitzat un discurs i diverses perfomances. Fins i tot, s'ha vestit de metge.

Es tracta d'una "reunió del més baix nivell" entre Albert Boadella, Tomás Guasch i Puigdemont, segons ha apuntat Tabàrnia. Li demanen que no "s'amagui" i que escolti "els desastres que ha organitzat".

La intenció era trobar-se físicament amb Puigdemont. El problema és que no han trobat ningú, ja que el president és a Finlàndia.

La comitiva ha aprofitat l'ocasió per nomenar Maria Virgil, veïna de Puigdemont, ambaixadora de Tabàrnia a Waterloo.
 
Ahir, un altre incident

La policia belga va identificar aquest dimarts a la tarda dos ciutadans de nacionalitat espanyola que es van presentar com a agents de la Guàrdia Civil i havien entrat a l'interior de la Casa de la República de Waterloo, segons van explicar fonts properes a la residència de Carles Puigdemont.

Es tracta de dos membres de la plataforma espanyolista Democracia y Unidad Española (DUE) del Bages, un dels quals és el seu president Jaime Vizern. Tal i com ja va informar NacióDigital, els individus ja van anunciar que tenien intenció de fer una performance a Bèlgica en la que simularien detenir i extraditar el president.

Els dos homes es van acostar a la casa i van estar una estona fent vídeos de burla amb el mòbil fins que va intervenir la policia belga, que acostuma a patrullar per la zona. Un dels dos individus portava posat l'uniforme del cos armat espanyol, amb tricorni inclòs, i els agents de la policia belga li van obligar a treure-se'l i els van demanar que abandonessin la zona, fins on havien arribat en un cotxe de lloguer. En el moment dels fets, Carles Puigdemont no es trobava a la residència de Waterloo ja que des d'aquest cap de setmana participa en diversos actes relacionats amb els drets humans a Ginebra, des d'on posteriorment s'ha desplaçat a Finlàndia. Al país finès, hi acudeix convidat pel grup d'amics de Catalunya i divendres també hi impartirà una conferència sobre la situació a Catalunya a la universitat de Hèlsinki.
Qui és Jaime Vizern?

Però, qui és Jaime Vizern. Es tracta d'un destacat membre espanyolista resident a Sant Salvador de Guardiola (el Bages). Actualment és president de Democracia y Unión Española (DUE). Malgrat que no hi va participar directament, està molt relacionat amb els ultres detinguts com a impulsors de l'atac racista al centre de menors l'Estrep, el setembre de 2015.

També està estretament lligat al matrimoni a qui suposadament van intentar cremar-li una bandera espanyola del balcó de casa seva a Balsareny, i que ha resultat ser l'autor dels gravíssims insults que van rebre uns excursionistes al Collbaix, i de Raul Macià, que compleix condemna ferma de 10 anys per tràfic de drogues i robatori i que ha protagonitzat diversos actes vandàlics al nord de la comarca.

A Manresa, ha estat el màxim impulsor de les dues manifestacions que han tingut lloc els últims temps. La del 12 de novembre, que va aplegar algun centenar d'espanyolistes entre la plaça Espanya i la Guàrdia Civil, com a membre de la germandat Hermanos Cruzados, i la del 23 de novembre, que només va aplegar trenta ultres a la Plaça Major i va ser resposta per més de setanta antifeixistes que els van aturar. Aquesta segona, ja la va convocar com a nou president de DUE.

Doble cara

Malgrat que en les seves manifestacions davant la premsa, Vizern ha volgut mostrar un to moderat i ha assegurat que les concentracions que convoca són només a favor de la unitat d'Espanya i sense implicacions feixistes, el seu comportament en alguns episodis fa pensar el contrari.

Una hora després de la manifestació del 23 de novembre a la plaça Major de Manresa, quan la concentració estava desconvocada, ell i altres espanyolistes van tornar-hi per encarar-se, sense la presència policial, amb els antifeixistes que hi quedaven. Durant l'enfrontament, Vizern es va llançar damunt d'un activista i el va fer caure a terra. L'acció no va anar a més perquè van aconseguir aturar-lo.

A més a més, va estar a primera fila de la manifestació ultra de Barcelona davant la seu de la CUP nacional, i també s'ha dedicat a treure llaços grocs del pont de Sant Fruitós de Bages i a fer pintades als murals de diverses poblacions, com Sant Salvador de Guardiola, Sant Fruitós de Bages o Sant Vicenç de Castellet. 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TUv4Hj1_31I[/youtube]