L'espectacle s'ha centrat en la figura de l'home. Es vol analitzar la concepció que tenim de l'ésser humà en l'època del Romànic, i s'intenta reflectir que aquest home, immers en un món d'estructures rígides, vol trobar una manera pròpia d'expressar els seus sentiments, buscant la seva identitat a través de la relació amb els elements que l'envolten.
Les sensacions es converteixen en moviment a partir de provocació i improvisació, un moviment que pren com a base la dansa catalana, tot fent una evolució dels passos i gestos inicials.
La música de l'espectacle parteix d'estructures pròpies de la dansa catalana combinades amb altres formes més abstractes, properes al llenguatge musical d'avui.
El Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau s'organitza des de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i compta amb el patrocini de la Diputació de Girona, i la col·laboració de Comràdio, El Periòdico, El 9Nou, la Unió Excursionista de Sant Joan, la Junta del monestir, la Unió de Botiguers, l'Associació Catòlica de Pares de Família (ACFP), el CEA Alt Ter, Mataplana SL, i l'Ajuntament de Gombrèn.