Torna la Tria de Mulats d'Espinavell

La fira ramadera, que se celebrarà el 13 d'octubre, es va suspendre l'any passat a causa de la Covid-19

Publicat el 25 de setembre de 2021 a les 16:09
El proper dimecres, 13 d'octubre de 2021, tindrà lloc una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell, una fira ramadera d'arrel tradicional que aplega més de 300 caps de bestiar equí a les Planes d'Espinavell. L'any passat, el certamen es va suspendre a causa de la Covid 19.

L'Ajuntament de Molló, organitzador de la fira, treballa perquè es pugui dur a terme la Tria de Mulats amb una certa normalitat, tot i estar pendents de l'evolució de la pandèmia, que pot comportar un canvi en les restriccions a Catalunya. La fira, com sempre, té lloc a l'aire lliure i els assistents seran obligats a portar mascareta.

Així doncs, a partir de les 10 hores, més de 300 caps de bestiar equí de diverses explotacions ramaderes de Molló, Llanars i Camprodon baixaran a la fira d'Espinavell. Durant tot el matí hi haurà venda de productes artesanals (embotits, coques, pa, formatges, mel, esquelles, paraigües, roba de pastor,...) a càrrec de les diverses parades. Cap al migdia hi haurà l'entrega de premis als millors exemplars: millor euga, millor parella (euga+pollí), millor semental, millor pollí/pollina i millor escamot. 

[slideflaix]194[/slideflaix]
[h3]Un espectacle únic[/h3]
Com els últims anys, s'habilitarà un espai d'aparcament per uns 400 vehicles al costat de la fira (a un preu de 5 euros), i una vegada es trobi complet, es tancarà la carretera d'accés a Espinavell, obligant a tots els assistents a fer ús de l'autobús de la fira. Un parell d'autobusos connectaran des de les 7 a les 17 hores i de forma gratuïta el nucli d'Espinavell amb Molló amb tres parades (Molló-Rotonda, Trencant d'Espinavell i Espinavell-Fira).

La Tria de Mulats d'Espinavell és un espectacle únic a Catalunya que combina l'essència d'una fira ramadera amb els tractes de compra-venda de bestiar, amb el paisatge de tardor dels entorns d'Espinavell. Aquesta fira compta amb la col·laboració de les explotacions ramaderes que hi participen, i el suport econòmic de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Ripollès i CaixaBank.