Cuines de la Vall de Camprodon ambaixador de Catalunya a Londres

Publicat el 31 d’octubre de 2008 a les 07:37
 
Turisme de Catalunya ha escollit les Cuines de la Vall de Camprodon per representar, gastronòmicament parlant, el nostre país al World Travel Market. La decisió 'omple de satisfacció' a Eva Martínez-Picó, secretària d'aquesta associació que explica que en els dos darrers anys la projecció internacional de la cuina de la vall ha estat molt important assistint als certàmens de Frankfurt, Berlín i Bordeus. Precisament Eva Martínez-Picó, de Can Jordi (Espinavell) serà una de les encarregades de cuinar un espectacular menú de nou plats en els quals destaca l'arròs amb fredolics, una brandada de bacallà, un espatlla de xai farcida a la catalana o un assortit de formatges d'ovella, cabra i vaca. A banda de Martínez-Picó, el menú l'elaboraran Francina Rigat del Pont 9 (Camprodon); Jordi Vila de Can Jepet (Setcases) i Ramon Sala de Can Po (Rocabruna).

Menú Cuines de la Vall de Camprodon al WTM de Londres
Aperitius
Torrada amb tomàquet i garro
Arròs amb fredolics
Tàrtar de tonyina mediterrània

Entrants
Brandada de bacallà, tapanada i melmelada de pebrot escalivat
Crema de carbassa amb parmentier de botifarra negra

Segon
Espatlla de xai farcida a la catalana

Formatges
Ovella: Mas Farró
Cabra: Carrat de Bauma
Vaca: Tendre de la Moixa
Acompanyats de fruits secs, codonyat i melmelades

Postres
Bombó de xocolata i ratafia amb gelat d'avellana

Dolços
Panellets i carquinyolis