"Volem vertebrar i integrar coneixement, empreses, universitats i territori", va explicar Solà. L'estratègia de l'associació passarà per apropar les institucions acadèmiques i les empreses per tal que aquestes formulin quines són les seves necessitats formatives i així es pugui afinar a l'hora d'ofertar unes possibilitats de treball als futurs alumnes.
L'associació vol afavorir també la posada en comú del coneixement i el talent, per tal d'aprofitar-lo al màxim a base del treball en xarxa. Les nou comarques que vol abastar l'AEI-TECMAP són el Ripollès, Osona, l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Berguedà, el Bages, el Gironès, el Solsonès i el Pla de l'Estany.
El ministeri d'Indústria ha qualificat com a "excel.lent" el Pla Estratègic presentat per l'associació, i ha declarat obert un termini per tal que les empreses que en formen part puguin obtenir un finançament preferent per a activitats de recerca i de formació de capital humà.
Oriol Guixà ha assenyalat la necessitat que els joves se sentin motivats per ingressar en un sector industrial que és líder a les seves àrees i que presenta una gran capacitat de creació de riquesa: "Hem acceptat la presidència perquè creiem com a empresa que una associació d'aquest tipus ens dóna una força gran i ajudar a l'intercanvi d'experiència i talent entre totes les parts. Hem de dir que això és el primer gra de sorra, que hi ha molt camp per córrer i molta tasca a fer".