El CAT rebrota de la mà de la Fundació MAP i el CEA Alt Ter

L'equipament turístic de Ripoll, rebatejat com a can Guetes, aposta per una àmplia oferta gastronòmica i suposa l'arribada de la Burricleta a la comarca

Arnau Urgell
02 de juliol del 2012
CAT de Ripoll.
CAT de Ripoll. | Arnau Urgell
El "renovat" CAT de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El CAT de Ripoll va iniciar divendres una nova etapa. Ha estat més de mig any tancat després que el Govern deixés d'aportar-hi recursos. Ara, s'ha reobert gràcies a la iniciativa conjunta de la Fundació MAP i el CEA Alt Ter que han rebatejat com a can Guetes un equipament turístic que genera sis llocs de treball, quatre dels qual per persones amb discapacitat.

El regidor Marc Grifell, com a representant del consistori, va considerar que el projecte “és un pas més cap al Ripoll turístic”. “Esperem que sigui una iniciativa sostenible i perdurable” va afegir. De fet, inicialment s'ha fet una concessió provisional per quatre mesos a l'espera que després se n'acordi la definitiva. Cal recordar que en quedar sense ús tant la Fundació MAP com el CEA Alt Ter van mostrar l'interès per gestionar-lo i l'Ajuntament els va proposar de fer compatible ambdues propostes.

El projecte es basa en tres grans activitats: la gastronomia, el lloguer de bicicletes i les activitats turístiques. En el camp de la restauració l'aposta de les dues entitats suposa que, per fi, es posi en funcionament la cafeteria del CAT. Tindrà un horari molt ampli per tal de donar servei tant als turistes com als veïns de Ripoll –durant la setmana de vuit del matí a les 10 del vespre, i els caps de setmana s'allargarà fins a la matinada-. En “una aposta pel territori”, segons va explicar la gerent de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, els productes alimentaris seran locals o ecològics. De fet, a banda de degustar-los també es podran comprar a l'agrobotiga de l'equipament.

El CEA Alt Ter s'ocuparà bàsicament de les activitats turístiques i culturals, centrades a Ripoll però amb vocació comarcal. A més, can Guetes acull l'arribada a la comarca de la Burricleta, la denominada bicicleta elèctrica rural, nascuda al Lluçanès. En una de les sales de l'equipament hi ha els “abeuradors”, punts de recàrrega d'aquestes bicicletes que es poden llogar per passejar amb poc esforç a la Ruta del Ferro. Al CAT, com a quilòmetre zero de les vies verdes gironines, també es lloguen bicicletes convencionals.

La Burricleta ha arribat al Ripollès. Foto: Arnau Urgell