Aquest dissabte, dia 25 de juliol, van continuar a Sant Joan de les Abadesses, al claustre del monestir, les actuacions del XIV Cicle del Mite del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses. En aquesta ocasió va ser el torn de la Polifònica de Puig-reig.
El concert que va oferir la Polifònica estava repartit en dues parts de dos blocs cadascuna. La primera part, el primer bloc composat per dues obres d’autors actuals coneguts mundialment, el primer Andrew Lloyd Webber pels grans èxits dels seus musicals i per John Rutter, compositor anglès que en els darrers anys està guanyant un merescut reconeixement per crear un nou estil de música coral i orquestral, gairebé sempre sobre textos religiosos. I el segon bloc de la primera part, estava confeccionat per obres d’autors catalans.
La segona part estava estructurada en tres blocs de música integrament catalana. El primer, amb “Les flors de maig”, de Josep Anselm Clavé, “El Cant dels ocells” i “El Comte Arnau”, amb un acurat arranjament de Bernat Rövenstrunck que sobre la tonada popular o tradicional va desglossant les aventures i desventures del llegendari Comte Arnau.
El segon bloc estava dedicat a la Nova Cançó Catalana, amb peces d’autors com Lluis Llach, Joan Manel Serrat, entre d’altres.
Per acabar, l’últim bloc va finalitzar amb tot un seguit de sardanes que tancaran el concert.
LA POLIFÒNICA DE PUIG-REIG
La Polifònica de Puig-reig va néixer l’any 1968 com a Coral Joventut Sardanista, provinent de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom de Polifònica de Puig-reig. Des de 1969, Ramon Noguera n’és el director.
Des de la seva creació fins a l’actualitat, la Polifònica de Puig-reig ha dut a terme una trajectòria de creixent activitat musical que l’ha portat a actuar arreu de Catalunya, a la majoria de països europeus i també a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador i Perú. L’any 1992 la Polifònica va acompanyar el President de la Generalitat de Catalunya en un viatge oficial a Argentina i Xile.
La Coral ha estat també un dels artífexs del Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre que es realitza cada setembre des de 1980.
L’any 1993, amb motiu del seu 25è aniversari, la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi.
- Més informació del Cicle del Comte Arnau