El ple de Sant Joan aprova un pressupost de 8,04 milions i deixa inactiva la societat municipal d'Aigües i Serveis

Publicat el 31 de gener de 2009 a les 10:34
 
Pressupost marcat per la Llei de barris
'Es tracta d'un pressupost realista i de contenció; hem tingut en compte que els ingressos provinents del sector immobiliari s'han reduït un 38%'. Amb aquest esperit l'alcalde Ramon Roqué ha enfrontat la confecció d'uns pressupostos que globalment arriben als 8,044 milions d'euros, dels quals més de 189.000 euros corresponen a l'organisme autònom de la llar d'infants.

Tanmateix l'increment és molt substancial, un 33% més que l'exercici 2008, especialment per la gran quantitat d'inversions de la Llei de barris.  De fet el capítol d'inversions passa d'1,48 a 3,48 milions, fet que suposa un increment del 135%. En el marc de l'actuació de millora de la Vila Vella en destaca la reforma del Palau de l'Abadia (1,067 milions) i del Palmàs (0,849 milions); l'arranjament dels carrers Vista Alegre, Tints i Abat Isalguer (0,44 milions) i de la plaça Major (123.000 euros). Altres inversions importants són els més de 300.000 euros per la construcció d'un dipòsit d'aigua i l'arranjament de la carretera de Sant Antoni (130.000 euros). Del conjunt, un 68% són subvencions de les diverses administracions superiors.

Esquerra es va oposar als comptes. El regidor republicà, Jordi Terrades, va assenyalar que algunes de les inversions ja constaven en el pressupost 2008 i va dubtar que totes s'acabessin tirant endavant. Per la seva banda el grup municipal de CiU es va abstenir. 'L'esforç de contenció de despesa no és suficient' va afirmar Raimon Traver. Així mateix va considerar que es destinen massa diners per a personal -vora el 50% de la despesa ordinària-. L'alcalde va admetre que l'estructura del consistori està sobredimensionada pel tipus de població.

'Congelen' la societat d'Aigües

El ple municipal d'aquest divendres també va aprovar, amb els vots del PSC i CiU, deixar inactiva la societat municipal d'Aigües i Serveis. Segons l'alcalde aquest fet permetrà 'reduir estructura i augmentar transparència' ja que 'generava una duplicitat impressionant de paperassa i els seus comptes no eren gens nets'. 'Esquerra va carregar moltes despeses en aquesta societat; permetia fer bestieses' va afegir. Aquesta paraules van indignar a la portaveu republicana, Elisabet Regué, que va  recordar que si els números no estaven clars que ho haguessin portat a judici.

Segons els republicans, la societat queda inactiva perquè era un dels fruits de la seva obra de govern i que havia donat bons resultats en qüestions com la neteja o la gestió de l'alberg. L'alcalde va garantir tant la qualitat dels serveis com els llocs de treball. Per la seva banda, el grup municipal de CiU, va votar-hi a favor ja que es tractava d'una decisió reversible i perquè esdevenia un 'instrument d'endeutament que servia per finançar actuacions que no li pertocaven'.