Els draps, protagonistes del comerç medieval a la Vall de Camprodon

La xerrada, celebrada a Llanars, va aplegar trenta persones

Publicat el 31 de març de 2014 a les 16:45
Xerrada sobre comerç medieval a Llanars. Foto: Mancomunitat Vall de Camprodon

La Mancomunitat de la Vall de Camprodon ha organitzat al llarg de l'hivern i la primavera un cicle de sis xerrades sobre la història, l'arqueologia i el patrimoni de la vall. Aquest dissabte se'n va fer la tercera a la sala de plens de l'Ajuntament de Llanars. Amb el títol “Economia i comerç de la Vall de Camprodon a la baixa Edat Mitjana”, una trentena de persones es van aplegar per escoltar Joel Colomera, llicenciat en Història per la UdG i membre de Culturània SC.

La ponència va abordar la importància del comerç en aquest període històric. El fet de ser un territori de frontera va fer que el sector fos puixant amb els draps com a principal mercaderia. També destacava en aquella època el par i el bestiar.

La propera activitat del cicle serà el dissabte 26 d'abril a la sala de plens de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter. Joan Ferrer, director de l'Arxiu Històric de Girona i responsable de l'Arxiu del Monestir de Sant Joan abordarà “Els dominis del monestir de Sant Joan les Abadesses a la Vall de Camprodon: notícies inèdites dels canalars de l’abat Isalguer”.

Programa de xerrades
Dissabte 26 d'abril

“Els dominis del monestir de Sant Joan de les Abadesses a la Vall de Camprodon: notícies inèdites dels canalars de l'abat Isalguer”. Xerrada a càrrec de Joan Ferrer Godoy, director de l’Arxiu Històric de Girona. Sala de plens de l'Ajuntament de Vilallonga de Ter (18.30)

Dissabte 24 de maig

“L’arqueologia a la Vall de Camprodon. Dels petits jaciments a la Via del Capsacosta”. Xerrada a càrrec de Montserrat Freixa i Francesc Busquets. Arqueòlegs - Atics SL. Sala de plens de l’Ajuntament de Molló (18.30)

Dissabte 14 de juny

“Les campanes de la Vall de Camprodon. L’exemple de Beget”. Xerrada a càrrec de Xavier Pallàs Mariani. Musicòleg i director de l’Escola Municipal de Música d’Olot. Església de Sant Cristòfor de Beget (18.30)