Els Fogons de la Vall de Ribes dediquen un trimestre a la vedella blanca

Nova campanya gastronòmica del col·lectiu culinari

Publicat el 20 de juliol de 2010 a les 16:00
Els Fogons de la Vall de Ribes han iniciat la segona campanya gastronòmica de l'any basada en la promoció de la vedella blanca, una carn d'animals més petits de vuit mesos. Durant un trimestre els restaurants adherits als Fogons oferiran menús i plats especials amb aquest producte. Es tracta de l'Hotel Els Caçadors; l'Hotel Prats; el Restaurant Can Sart; el Restaurant Càmping Vall de Ribes i l'Hotel Rural Spa Resguard dels Vents de Ribes de Freser; el Restaurant Anna de Ventolà; el Restaurant la Plaça de Queralbs i el Restaurant el Llac de Campelles.

La vedella blanca es diferencia de la convencional ja que neix i es cria a l’aire lliure. És una carn molt tendra que prové d’exemplars inferiors als vuit mesos, els quals han estat alimentats únicament amb llet materna i pastura fresca sense haver provat cap tipus de pinso ni alimentació complementària. També se’n diu vedella rosada ja que el color de la seva carn no és tan vermellosa com la normal.