Opinió: Al Ripollès, de les paraules als fets

  • Laura Borràs entra al Tribunal Suprem. -
Publicat el 13 de maig de 2009 a les 17:05
Opinió: Al Ripollès, de les paraules als fets

Vivim un temps delicat pel que fa la situació econòmica, que afecta de retruc tots els aspectes de la societat. Prudència i contenció són dues paraules que estan a l’ordre del dia i que hem de tenir presents des del territori. Aquests moments d’incertesa, però, no han impedit que el Ripollès vagi treballant dia a dia per situar-se en igualtat d’oportunitats i condicions respecte als altres territoris. Sembla que per fi la nostra comarca rep la sensibilitat necessària per donar resposta a reivindicacions històriques. Sembla que per fi al Ripollès estem passant de les paraules als fets.

Aquesta és una realitat que es fa patent dia a dia. Només cal que girem els ulls a aquests gairebé dos anys de legislatura al capdavant del Consell Comarcal. De fet, per tenir una bona mostra només cal que ens fixem en les tres darreres setmanes: hem inaugurat la nova biblioteca, amb esperit comarcal, de Ripoll, el nou CAP de Campdevànol i el nou Centre Tàndem de desenvolupament infantil i atenció precoç de la Fundació MAP. Tres equipaments que han esdevingut una realitat i que tenen un objectiu comú: millorar el benestar i els serveis als habitants de la nostra comarca. Tres noves infraestructures que han sorgit gràcies al treball de moltes persones del territori i també, cal reconèixer-ho, gràcies a la bona sintonia amb el Govern català. Bona sintonia que podem copsar des del Consell Comarcal del Ripollès i gràcies a la qual podem treballar perquè siguin molts més els serveis que inaugurem a curt i a mitjà termini.



Els tres exemples esmentats no són les úniques intencions i bones voluntats que han esdevingut fets. No cal anar gaire més enrere per veure com nous equipaments i serveis han anat prenent forma. En l’àmbit sanitari, per exemple, ja disposem d’un Hospital Comarcal de Campdevànol ampliat i amb el recent reconeixement de qualitat assistencial per part del Departament de Salut; en l’àmbit educatiu, fa poques setmanes inauguràvem la nova Aula d’Hostaleria del Ripollès; i en l’àmbit de comunicacions, ja són una realitat o van pel camí de ser-ho el pont d’accés Setcases, la variant de Planès, la millora de la connexió amb bus amb Girona, el desdoblament de la C-17, un pla d’extensió dels serveis de noves tecnologies que al Ripollès suposarà una inversió de 5 milions d’euros fins al 2010, etc. Projectes vitals per a nosaltres que ja són reals.

Si féssim un repàs poble per poble, la llista no pararia de créixer, ressaltant, per exemple dues lleis de barris en marxa, a Ripoll i Sant Joan, en un territori de poc més de 27.000 habitants. Aquesta és l’aposta del Govern català i aquest és el compromís arrencat des de la institució que representa el nostre territori. Una institució, el Consell Comarcal del Ripollès, que també lluita per fer realitat les iniciatives pròpies: la construcció de la rondalleria de Sant Joan de les Abadesses, del Refugi d’Animals, de la planta de compostatge a l’antic abocador i del laboratori comarcal d’aigües; l’ampliació de la xarxa de vies verdes al Ripollès, l’adequació de l’escorxador mancomunat, la construcció de noves depuradores; i la millora dels serveis que ja es porten a terme com els de menjador i transport escolar, la gestió de residus o l’atenció a les persones a través dels serveis socials.

La crisi econòmica no ha impedit que continuem treballant per fer realitat actuacions que han d’ajudar a dinamitzar el Ripollès i a millorar la qualitat de vida dels nostres habitants. Ara mateix tenim sobre la taula la segona convocatòria del pla d’iniciatives de dinamització comarcal, que suposarà ajuts directes a les nostres empreses, o la convocatòria d’ajuts Leader. Aquest fet ens fa encarar amb optimisme el futur més immediat, en què esperem continuar espavilant-nos per oferir les mateixes condicions i oportunitats que la resta de territori.