És perjudicial per a la salut menjar carn poc cuita?

La investigació d'un estudi apunta que els bacteris resistents als antibiòtics podrien arribar als humans d'aquesta manera

Publicat el 12 de desembre de 2015 a les 20:00

Carn rosada, poc feta Foto: Thinkstock


Menjar carn crua o poc feta podria implicar riscos per a la salud "és completament cert", segons Jorge Torelli. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat gràcies a un estudi comissionat pel govern del Regne Unit titulat Antimicrobials in Agriculture and The Environment: Reducing Unecessary Use and Waste (Antimicrobians en l'agricultura i el medi ambient: reduir l'ús innecessari i les deixalles), i que ha recollit la cadena BBC.

La investigació d'aquesta anàlisi apunta que els bacteris resistents als antibiòtics podrien arribar als humans d'aquesta manera; consumint carn que no ha estat cuinada suficientment. "Pot implicar riscos bacteriològics per a tota la població, tant per als que tenen el sistema immunitari dèbil com els nens o ancians, com els que el tenen més desenvolupat", ha explicat el mateix Torelli.

Més enllà, les recomanacions que dóna, a més d'insistir en la importància a l'hora de manipular la carn, és que la carn sigui ben cuita, sobretot quan han estat picades o processades. Torelli, tot i això, és més permissiu amb carns com els bistecs o filets.

Pel que fa a les carns més perilloses, el Centre per a la Ciència d'Interès Públic dels EUA (CSPI, per les seves sigles en anglès) va publicar al juny un informe que incloïa un rànquing de les carns amb més risc: pollastre, carn picada, filets, bistecs, entrecot o talls de vedella d'aquest estil o gall dindi".

En aquest sentit, el mateix Torelli explica que aquest tipus de carn s'ha de cuinar bé. "Les hamburgueses, per exemple, no han de quedar roges de l'interior. Ha d'estar tot cuinat, tot marró", especifica. Tot i això, "els talls especials com filets, llom, entrecot, es poden menjar cuinats volta i volta", diu".