Sabadell tanca un cap de setmana dedicat a fer prevenció del Càncer de Mama

Una cursa d'obstacles, xerrades i una obra de teatre, entre d'altres

Publicat el 20 d’octubre de 2019 a les 18:14
Sabadell s'ha abocat a celebrar el Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora aquest dissabte, al llarg del cap setmana. I ho fa amb dues jornades i moltes activitats de tot tipus, repartides per tota la ciutat, barrejant xerrades i pedagogia amb activitats a l'aire lliure.

L'epicentre, la primera meitat de la jornada de dissabte, és el Casal Pere Quart, on hi ha una sèrie de xerrades sobre tractaments i la malaltia, però sobretot "molta prevenció", ha advertit la impulsora de l'entitat organitzadora -juntament amb l'Ajuntament de Sabadell i l'Hospital Parc Taulí- l’Associació Mama i Ovari Hereditari (AMOH), Marisa Cots. A més, ha de servir per donar-la a conèixer, per ser "l'única que tracta els casos hereditaris". 
 

Molta conscienciació i prevenció sobre la malaltia Foto: Juanma Peláez


Aquest mateix dissabte, al Parc Catalunya, hi ha instal·lada una Fan Zone, que oferirà classes gratuïtes de ball, pilates, ioga i activitat física com una manera de prevenir el càncer. L’activitat a la tarda continuarà amb balls i actuacions de grups musicals. A la tarda, i al Centre Cívic de Sant Oleguer, serà escenari de l’actuació musical i de dansa Explica’m... parlem-ne, a càrrec de Petit Món. Es farà una taquilla inversa, que consisteix a fer el donatiu que es vulgui un cop acabi l’obra.

De cara a diumenge, a les 10.00 hores, el circuit del cros del Parc Catalunya oferirà una cursa solidària. Es tracta d’un recorregut de 10 -dues voltes- o 5 km amb obstacles a superar que es pot fer "corrent, caminant, acompanyat. Obert a tothom", ha expressat Cots, tot i que ha advertit que "les inscripcions s'han completat". 
 

La regidora de Salut de Sabadell amb el cap d'Oncologia del Taulí Foto: Juanma Peláez


És la primera vegada que AMOH, nascuda fa tres anys i amb segell sabadellenc, coorganitza aquesta llarga jornada, però sobretot Cots ha recalcat que cal "prevenció, perquè no s'evitaran el 100%, però gairebé, de les caigudes de la malaltia o la detecció" i si passa "es pot actuar". Ha advertit que cada cop "hi ha gent més jove" pel component genètic i ha reivindicat "compartir-ho" amb metges de capçalera i especialistes.