La «Clau Mestra» s'omple de vida

Com a alternativa a l'especulació del mercat immobiliari, les antigues Cases dels Mestres de la Floresta s'han rehabilitat per convertir-se en 11 habitatges a preu assequible

Els nous habitants del projecte de la
Els nous habitants del projecte de la | Lali Puig / Aj. de Sant Cugat
27 de març del 2023
Actualitzat a les 21:16h

"Ha estat un llarg camí, però, per fi, la "Clau Mestra" s'omple de vida". Amb aquest crit s'ha celebrat la posada en marxa de la primera promoció d'habitatge públic en règim de cessió d'ús de Sant Cugat. Un "referent" en l'alternativa habitacional que confronta la lògica especulativa del mercat immobiliari a partir de la reparació i rehabilitació, en aquest cas, de les antigues Cases dels Mestres de la Floresta.

Una iniciativa "transformadora" que s'ha pogut tirar endavant gràcies a un conveni entre diversos col·lectius socials i l'Ajuntament que han permès construir 11 habitatges cooperatius d'entre 60 i 38 metres quadrats en format de vivenda de protecció oficial (HPO) a preu assequible. En concret, els socis de Sostre Cívic paguen una quota d'entre 208 i 350 euros mensuals que se suma a l'aportació de capital inicial d'entre 6.000 i 9.000 euros que van posar en un primer moment -segons la superfície de l'habitatge- per poder replicar aquest model a altres punts del país. Aquest tipus de conveni permet que els socis hi visquin sense límit de temps i, en cas de marxar, se'ls retornarà el capital inicial que van aportar.