La Capital de la Sardana de Sant Cugat, ajornada fins al 2023

La Confederació Sardanista ha informat que la decisió s'ha pres a causa de la situació d'emergència sanitària pel coronavirus

Sant Cugat, capital sardanista 2023
Sant Cugat, capital sardanista 2023 | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
15 d'abril de 2020, 19:58
Actualitzat: 20:25h
La Confederació Sardanista ha informat que la proclamació de la Capital de la Sardana 2020, que enguany l'acollia Sant Feliu de Guíxols, s'ha decidit posposar un any, a causa de l'emergència sanitària del coronavirus. Un ajornament consensuat entre tots els consistoris afectats que comporta que les capitals que la seguien, Balaguer i Sant Cugat del Vallès, també s'ajornin un any.

La tinència de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, ha fet una piulada explicant que, per tant, ara la Capital de la Sardana del municipi vallesà prevista inicialment pel 2022, finalment ho serà per l'any 2023.
Suport de l'Ajuntament

L'ajuntament de Sant Cugat va promoure aquest octubre una moció institucional perquè la localitat vallesana esdevingués capital de la Sardana, donant suport a la candidatura presentada per l'Entitat Sardanista de Sant Cugat. Un suport que s'ha traduït en facilitar la logística i els recursos necessaris i l'acompanyament tècnic per dur a terme els actes programats.
 
L'ajuntament, també reconeix en el text aprovat la tasca de l'entitat "en favor" d'aquest ball català tradicional al municipi, organitzant ballades mensualment, i durant 44 edicions, duent a terme l'Aplec de la Sardana de Sant Cugat, entre altres activitats i concerts vinculats al món de la sardana.

Què és la Capital de la Sardana?

La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, així com incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural a Catalunya i a Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana tant a l'Interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.

Els Premis Capital de Sardana, són el màxim reconeixement del sector a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional.