Així és com els inspectors de la Guia Michelin passen desaparcebuts quan analitzen un restaurant

Els encarregats de determinar quins comerços mereixen la distinció d'una Estrella fan visites d'incògnit i amb identitats falses

Joan Roca, xef del Celler de Can Roca amb tres estrelles Michelin
Joan Roca, xef del Celler de Can Roca amb tres estrelles Michelin | Arxiu (ACN)
Redacció
25 de novembre de 2024, 16:47

Les Estrelles Michelin són la màxima distinció en el món de la restauració i reconeixen els restaurants amb una carta i servei de millor qualitat. Però, t'has preguntat mai com s'atorguen i qui s'encarrega de decidir-ho? Aquí on apareixen els inspectors de la Guia Michelin, els grans jutges gastronòmics.

Aquests experts visiten d'amagat els restaurants candidats a l'estrella per determinar si en són mereixedors. Ho fan d'amagat per tenir la garantia que el servei, la qualitat dels plats i de l'establiment és sempre la mateixa. I, per fer-ho, compten amb alguns trucs, assegura la mateixa Guia Michelin.

Cada inspector efectua més de 250 àpats anònims cada any i ho fan sempre amb una reserva amb unaidentitat falsa. Si bé, tot i que s'esforcen per actuar com un comensal normal (demanen els plats que volen i paguen el compte com tothom), el xef Pepe Rodríguez va admetre a Planeta Calleja que sovint els poden identificar per la manera de comportar-se.