Les Estrelles Michelin són la màxima distinció en el món de la restauració i reconeixen els restaurants amb una carta i servei de millor qualitat. Però, t'has preguntat mai com s'atorguen i qui s'encarrega de decidir-ho? Aquí on apareixen els inspectors de la Guia Michelin, els grans jutges gastronòmics.
Aquests experts visiten d'amagat els restaurants candidats a l'estrella per determinar si en són mereixedors. Ho fan d'amagat per tenir la garantia que el servei, la qualitat dels plats i de l'establiment és sempre la mateixa. I, per fer-ho, compten amb alguns trucs, assegura la mateixa Guia Michelin.
Cada inspector efectua més de 250 àpats anònims cada any i ho fan sempre amb una reserva amb unaidentitat falsa. Si bé, tot i que s'esforcen per actuar com un comensal normal (demanen els plats que volen i paguen el compte com tothom), el xef Pepe Rodríguez va admetre a Planeta Calleja que sovint els poden identificar per la manera de comportar-se.