La «marranada» que acaba amb la paciència d'Arguiñano a la cuina

El xef basc lamenta que aquesta pràctica molt habitual és poc higiènica i altament contaminant per al medi ambient

Karlos Arguiñano, en una imatge d'arxiu
Karlos Arguiñano, en una imatge d'arxiu | Atresmedia
Redacció
25 de novembre de 2024, 11:23
Actualitzat: 14:19h

Karlos Arguiñano és un dels cuiners més populars de l'Estat i els seus consells són seguits per milers de persones. El xef basc, sota el seu programa Cocina Abierta d'Antena 3, presenta grans plats i receptes diàriament, però també se centra en la divulgació per garantir que és cuina amb les millors condicions.

Recentment, Arguiñano ha presentat el seu últim llibre titulat 545 recetas para triunfar fáciles y ricas de comer i també ha respost algunes preguntes amb l'humor i la simpatia que el caracteritza. Una de les reflexions del xef ha mostrat la seva voluntat que la cuina sempre estigui neta i ordenada.

I és que Arguiñano ha assegurat que hi ha una "marranada" que el treu de polleguera a la cuina: que la gent tiri l'oli per l'aigüera. "El 90% de la gent tira l'oli brut per la pica, hi ha qui li és igual però és una autèntica marranada", ha sentenciat el xef, que apunta al factor higiènic i al climàtic.

El procediment adequat és guardar l'oli en un envàs de vidre per tirar-lo en un punt net quan ja estigui ple. Per contra, la barreja de l'oli brut amb aigua de l'aixeta fa que es converteixi en un residu contaminant per al medi ambient. Cal tenir en compte que un sol litre d'oli pot contaminar fins a 1.000 litres d'aigua. A banda, també pot tenir conseqüències en les nostres canonades, ja que poden proliferar els embussos i les males olors.