La truita de patates és d'aquells plats coneguts internacionalment. Tot i la seva popularitat i facilitat per trobar-la en tots els establiments, sovint, genera debat. La pregunta més sentida: amb ceba, o sense? Mentre Dabiz Muñoz aposta per la truita sense ceba, altres cuiners com Karlos Arguiñano tenen un truc per fer la truita perfecta.
Truco para que la tortilla de patatas quede jugosa y alta 😎😎😎
— Karlos Arguiñano (@karguinano) June 4, 2020
¿Cómo conseguir que la tortilla de patatas nos quede alta y jugosa? No os perdáis este sencillo truco para mejorar el resultado de la tortilla. https://t.co/OYalIQZOxJ
És la regla del 6-3-1. Tot gira al voltant de les proporcions dels ingredients que el cuiner basc utilitza. Així, perquè quedi una truita ben equilibrada i no estigui seca, l'Arguiñano aposta per sis ous, tres patates i una ceba. "Per aconseguir una truita de patates sucosa és important la proporció de patates i ous, ja que si té massa patata o es talla en trossos massa grans resultarà més seca", explica el cuiner.
Més enllà de les proporcions, el basc dona també dos trucs extra perquè la truita sigui "alta i sucosa com les de bar". En primer lloc, cal afegir un rajolí de llet després de batre els ous, així s'aconsegueix una textura més sucosa. D'altra banda, si es vol una truita més alta i esponjosa es pot afegir un pessic de llevat en pols.