Els cinc millors trucs d'Arguiñano
I no només això, amb els seus programes també ha donat nombrosos trucs a totes aquelles persones inquietes, a les quals els agrada la gastronomia a descobrir noves maneres de fer més fàcil el dia a dia a la cuina. Uns consells que, a més a més permeten sorprendre en els plats més inhòspits. Així que agafa boli i llibreta perquè en repassem cinc.El truc d'Arguiñano per cuinar les millors llenties
Que un plat sigui típic no vol dir que sigui senzill de fer i, ni de bon tros, que quedi bo. És el cas de les llenties, un plat molt típic a casa nostra que, malgrat tot, té els seus secrets. Arguiñano ens ha ensenyat que perquè quedin perfectes el més important és la quantitat d'aigua que els hi posem, ja que n'absorbeixen molta. Així, en el cas de l'olla exprés, per 300 grams de llenties, el xef basc ens recomana posar tres gots d'aigua. En canvi, si fem servir una olla convencional, per 500 grams, aconsella posar-hi cinc gots, ja que s'evapora més.Segons l'expert, si fem cas d'aquests consells, evitarem que les llenties es quedin enganxades al fons de l'olla o bé massa aigualides. I si, tot i això, el resultat és molt líquid, Arguiñano ens dona un altre truc: agafar un got de les llenties que hem preparat i triturar-les a la minipimer. Tot seguit, és tan fàcil com afegir la barreja novament a l'olla i d'aquesta manera aconseguirem que guanyin en consistència.
El truc d'Arguiñano per netejar tomàquets a tota velocitat
Encara tenim tot el mes d'octubre per poder gaudir d'un bon tomàquet. Hi ha multitud de receptes diferents que podem fer amb aquesta fruita. El més important, però, és saber netejar-la. I, per això, també té un truc el nostre mediàtic xef. Per començar, Arguiñano recomana escaldar els tomàquets, és a dir, coure'ls en aigua durant un període curt de temps.Per això, el primer que hem de fer és retirar-los el cor, és a dir, el centre de la fruita. Després, els hi hem de fer uns petits talls en forma de creu a la base. El que aconsella l'especialista, però, és no escaldar totes les fruites alhora, sinó tirar-les a l'olla en tandes de quatre. L'ideal és coure'ls durant, màxim, 20 segons perquè no es cuinin. Quan els traguem de l'aigua veurem com, en paraules del mateix Arguiñano, "la pell surt sola" i pràcticament no ens haurem ni esforçat.
El truc d'Arguiñano per no plorar pelant una ceba
Plorar quan peles una ceba és típic. Li passa a tothom que no conegui -encara- el truc de Karlos Arguiñano. Vessar llàgrimes quan les intentem cuinar és una reacció normal, que es produeix pels aminoàcids sulfòxids que es converteixen en gas de sofre i que, quan entren en contacte amb la superfície ocular, produeix irritació i llagrimeig reflex.Però, com dèiem, Arguiñano ja ha descobert com fer que puguem evitar les llàgrimes i fer que pelar cebes no sigui una feina molesta. Hi ha xefs que aposten per posar-se unes ulleres de busseig i altres que prefereixen submergir la ceba en aigua o vinagre abans de tallar-la. Ell ho fa més fàcil. Després d'intentar tota mena de remeis, el que millor li funciona és deixar-les unes hores dins de la nevera. Només així aconseguiràs que no et caigui ni gota.
El truc d'Arguiñano per escollir bé la carn que compres
Un altre dels consells més famosos del basc és el que dona a l'hora d'escollir la carn que comprem. El seu truc com a professional, aquell que sempre fa servir, és fixar-te quan arribes a la carnisseria del barri o al supermercat de torn en el color de la peça. Tal com defensa Arguiñano, la carn ha de tenir un color vermell brillant i el greix ha de ser completament blanc.
Si, contràriament a això el que ens trobem és que la peça té una tonalitat tirant a groc pàl·lid és perquè la carn és d'un animal vell, per la qual cosa, quan la masteguis la notaràs una mica dura. En cas que després la vulguis congelar, el xef aconsella que, si bé qualsevol mena de carn es pot congelar per norma general, quan es tracta de vedella ell recomana deixar-la reposar a la nevera durant, almenys, dues hores. D'aquesta manera, explica, quedarà més tendra quan la mengem.