Entre els projectes, inclosos en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions a Barcelona, hi ha una "remodelació" per "potenciar" l'Estació del Nord i convertir-la en "el primer dels grans espais d'entrada i sortida" dels visitants que venen de pas, ha apuntat Marcé. Per fer-ho, ja s'estan arribant a pactes avançats amb empreses d'autocars com Julià, o d'altres com Avant. Tot plegat, amb una inversió de 4,8 milions d'euros.
També es preveu un canvi de rutes del bus turístic a partir del setembre de l'any vinent amb una parada a l'Estació del Nord, per incrementar el pes d'aquest punt a la ciutat. Una ruta que també inclourà zones com el districte artístic del Poblenou.
.jpg)
Tots els projectes vinculat al turisme i als fons Next Generation entregats a Barcelona. Foto: Ajuntament
Altres zones de Barcelona que concentren les inversions són el litoral i Collserola, desmarcant-se del centre. L'Ajuntament defensa que un dels objectius del pla és "fomentar la desconcentració de l'activitat turística apostant per nous imaginaris". També fer millores que s'adrecin alhora als turistes i als usos quotidians de la ciutadania.
Això fa que hi hagi la intenció d'intervenir en el Rec Comtal i fer-hi un itinerari verd per caminar i anar en bicicleta. Adequar les fonts dels camins de Collserola. Aportar un espais expositiu també a les Cases de l'Aigua de Trinitat Nova i Trinitat Vella. Millorar les platges, amb accessibilitat i prevenció davant del canvi climàtic, a la zona del Fórum. Renovar les escales mecàniques d'accés a Montjuïc i millorar el Castell de Montjuïc per adequar més part de la fortificació que es pugui visitar. Restaurar el Laberint d'Horta i el Parc de la Ciutadella. La creació del laboratori d'art urbà a Nou Barris. L'adequació del Museu del Treball i Ciutat a la Fabra i Coats. L'aplicació d'una sala immersiva a la capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes. O la creació del Jardí Geològic al campus sud per connectar l'Espai Barça amb els Jardins de Pedralbes.
La comparació amb Madrid
Tot això està previst que es dugui a terme entre l'any vinent i el 2025, que és una de les condicions dels fons europeus que han estat atorgats a la ciutat. Unes partides que el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, també del PSC, ha reivindicat especialment en comparació amb la capital de l'Estat. "La ciutat de Madrid que opta al mateix fons ha obtingut 22 milions i, per tant, hem obtingut pràcticament el doble de recursos quan la ciutat de Madrid és el doble de gran", ha etzibat el líder socialsita, en referència als més de 40 milions aportats per la Unió Europea a Barcelona.En un sentit més ampli, Collboni també ha explicat que Barcelona ja té aprovats 198 milions d'euros en el conjunt de projectes Next Generation. Encara hi ha sis projectes més presentats, per valor d'uns 42 milions d'euros, que s'espera resposta. I encara preparen quatre projectes més per un valor de 64 milions d'euros.