El truc infal·lible per conservar les maduixes més temps

La maduixa és la fruita per excel·lència de la primavera, tant per menjar de postres com per les amanides

Publicat el 22 de maig de 2021 a les 10:28
Les maduixes són una de les fruites més consumides durant la primavera, una fruita que es pot consumir com a postres o, fins i tot, com a complement en amanides. A més, són una important font de vitamines i nutrients. Però, presenten un inconvenient, i és que sovint n'hem de llençar a la brossa perquè es fan malbé molt ràpid.

Si no vols haver de llençar la compra de maduixes, has de seguir 5 trucs per conservar-les més dies que explica Sandra Galvé al seu compte d'Instagram:

 

A més, cal tenir en compte certs aspectes per escollir les millors maduixes que entraran als domicilis catalans. Aquí trobareu 10 consells què has de saber abans de comprar maduixes:

1. Evitar els plàstics. Cal evitar els envasos de plàstics que acompanyen a les maduixes, Una opció podria ser la compra a granel, sinó, les podem trobar en capses fusta.

2. Maduixes de proximitat. Com en el menjar en general, el menjar de quilòmetre 0 és la millor opció del supermercat o de les petites botigues de confiança. Les maduixes del Maresme troben la plenitud durant els mesos d'abril i maig.

3. La mida no importa. El més important de la maduixa és el moment de maduració, pot ser una maduixa més petita o més gran, però cal que facin bona olor i tinguin un color viu i intens.

4. Consum ràpid. S'han de consumir aviat perquè és una fruita delicada i que envelleix molt ràpid. En cas de no menjar-les quan toca, us hem deixat 5 passos per a que no es facin malbé.

5. Apartar l'ovella negra. Si hi ha alguna maduixa florida cal apartar-la del grup, perquè no pugui fer malbé les del costat.

6. Rentar abans de consumir. Aquest truc es fa perquè si es renten just quan les has comprat les maduixes agafen humitat i no afavoreix a la seva conservació. Les maduixes les hem de rentar just abans del consum.

7. Verd esperança. No s'ha de treure el peduncle de la maduixa, ens ajuda a conservar el fruit. L'hem de retirar just en el moment de consumir-les.

8. El moment just. Cal treure les maduixes de la nevera una estona abans de consumir-les, per garantir-ne els sabors i aromes. La fruita que no és d'estiu guanya punts en temperatura ambient.

9. Congelar com a recurs. Les maduixes es poden congelar, tot i que perden la textura i aspecte originals. Tot i això, seguiran sent protagonistes de gelats, salses, purés, amaniments o plats cuinats.

10. Vot de confiança. Si no has pogut seguir els trucs anteriors i les maduixes s'han pansit, no les llencis. Et donem dues solucions: en pots fer melmelada o fer-ne compotes per guardar en pots petits i congelar.