El Govern no descarta cap alternativa
Fins ara, l'arribada de vaixells amb aigua semblava una opció a llarg termini. Aquest dimarts, després d'anunciar la declaració de preemergència, el conseller ha sorprès assegurant que les obres d'adequació ja estaven en marxa. "Són obres molt ràpides: podrien estar acabades en dos o tres mesos", ha explicat a preguntes de Nació. El cost estimat és d'uns 4 milions d'euros.No és l'única alternativa que s'estudia. En aquest sentit, el titular d'Acció Climàtica ha assegurat que “s'estan estudiant tots els escenaris”, si no només es declara l'emergència 1 (200 litres per habitant i dia) sinó els pitjors escenaris: el 2 (180 litres) i especialment el 3 (160 litres).
[noticia]256561[/noticia]
Dos vaixells de Tarragona i Marsella
Ara fa 15 anys, en el pitjor moment de la sequera anterior, l'ús de vaixells era una solució d'emergència mentre no s'executava la interconnexió d'urgència de les xarxes del Consorci d'Aigua de Tarragona (CAT) –el minitransvasament de l'Ebre- amb les d'Aiguës Ter-Llobregat. L'operatiu havia de garantir una aportació mensual de 2,6 hm3 –un terç del consum de la ciutat de Barcelona-, que es podien complementar amb fins a quatre viatges diaris amb tren.[noticia]265474[/noticia]
El 13 de maig de 2008 –just després d'un llarg episodi de pluges i amb els pantans al 28%- va arribar el primer vaixell des de Tarragona. Vuit dies després, va arribar el segon i últim vaixell, procedent de Marsella amb aigua del Roine.
L'arribada del tercer vaixell, també procedent de Marsella, ja es va cancel·lar. Els embassaments havien guanyat reserves -per sobre del 33%- i l'Ajuntament de Barcelona i el sector turístic volien evitar una imatge que estava donant la volta al món.
[impacte]