El metge i escriptor de Solsona Toni Fernàndez estrena un llibre sobre bruixes

"La bruixa de Can Callós", (Parcir Edicions) és la darrera novel·la de l'escriptor solsoní

El Toni Fernàndez, amb el llibre a les mans
El Toni Fernàndez, amb el llibre a les mans
23 d'abril del 2024
Actualitzat a les 16:39h

El metge i escriptor solsoní, Antoni Fernàndez i Solà, presenta aquest Sant Jordi una novetat editorial, una novel·la sobre la bruixeria, ambientada en part en una masia fictícia del Solsonès.

Qué ens diu l'autor sobre la novel·la?

  • És una novel·la de bruixes del segle XXI. Volia escriure un llibre sobre la bruixeria, que és un tema que no s'ha tocat gaire, especialment a la Catalunya Central.
  • S'ha inspirat en dos llibres, "Pasaporte de brujas" de Maria Lara, sobre la història de la bruixeria a Espanya i "El maestro y Margarita" del metge rus Mijaíl Bulgákov, una novel·la sobre bruixes i dimonis on el dimoni era el règim soviètic.
  • La bruixeria és un concepte celta que vol dir "dona sàvia". La Inquisició va tenir un tracte molt especial amb la bruixeria, en va analitzar els casos, i en la majoria d'ocasions, arribava a la conclusió  que no hi havia res. Però la gent utilitzava la bruixeria per venjança, contra les dones.
  • És una novel·la de dones sàvies i lliures. És femenina, no feminista.
  • Tot i ser una novel·la de bruixeria, parla de física quàntica, de portals del temps, d'energia i de camps electromagnètics.
  • Ha pogut publicar aquest llibre gràcies al suport de l'Antoni Daura, d'Edicions Parcir, a qui agraeix la confiança donada i les facilitats en l'edició i distribució..

La història

En una important masia del Solsonès, en ple segle XIX, succeeixen uns fets tràgics, en els quals es veuen involucrats diversos membres de la nissaga familiar. Uns dos-cents anys més tard, l'Oriol, un jove metge, passejant pel mercat de brocanters de Vic és obsequiat, en una parada, anmb una nina antiga de ceràmica que pensa regalar a la seva xicota, 1'Eulàlia. Tots dos tenen previst traslladar-se aviat a Barcelona i el noi, mentre està moblant el seu nou pis, rep un altre regal, en aquesta ocasió del porter de la finca: un gran mirall que col-loca a la seva habitació. A partir d'aquí tindrà malsons, acompanyats d'unes agressions fisiques que duen la policia a investigar el seu entorn.

La bruixa de Can Callos
La bruixa de Can Callós

Són la nina i el mirall la clau de tot plegat? Quina relació pot tenir amb aquella família de pagesos solsonins? Algú vol venjança, però per què i cap a qui? L'Eulàlia, amb el suport de l'Ester i la Marta, les dues mosses d'esquadra que s'encarreguen del cas, li tocarà ser la protagonista que ho desllorigui tot, en un viatge constant entre passat present, entre dos mons, amb un final sorprenent.

Sobre l'autor

Antoni Fernández Solà (Solsona, 1964) és metge. S ha especialitzat en medicina interna i és expert en malalties de la sindrome de sensibilitat central. Muntanyer i corredor, ha pujat al cim del Toubkal (Atlas) i del Mont-blanc (Alps), entre d'altres. També haestat el metge de l'expedició solsonina al Muztagh Ata (Kunlun).

Amant de la història i les històries de casa nostra, l'altra gran passió que té és l'escriptura. Fins ara ha editat diverses novel-les: «Pandèmia HSNI» (ed. doctortoni.cat, 2009), «El topògraf de Napoleó» (ed. doctortoni.cat, 2012), «El senyor del Miracle»(ed. Salòria, 2019), <«Tattoo 21» (ed. Saloria, 2021), així com un conte infantil «Contes d'en Guagüiguaw» (ed.doctortoni 2019). També és autor de diverses publicacions mèdiques, entre les quals el llibre «Manual de bolsillo de las enfermedades de sensibilidad central»> (ed. Parcir, 2022).

Arxivat a