Comiat d'aquesta temporada i del 1r capità Roger Ribera | Víctor Pisa
Eugeni Barniol Estany
12 de juny del 2024
Actualitzat a les 8:10h

En el vespre plàcid del diumenge 9 de juny,es va acabar la temporada 2023-2024 del CF Solsona al camp municipal de futbol. El rival va ser un equip aspirant a aconseguir la millor segona posició dels tots els equips de Segona Catalana, per tal de poder pujar a Primera, el C Atlètic Alpicat. El CF Solsona, abans de començar el partit, ja coneixia que no perdria la categoria perquè era el Rubí Athletic del grup 4 l’equip que tenia menys punts de tots els sisens d’últim.

Els dos capitans i el trio arbitral. Víctor Pisa

Aquesta diferència d’interessos no es va notar gaire en la primera part del partit en què el control de la pilota va estar repartit entre solsonins i alpicatins. En el primer minut l’àrbitre va d’anul·lar un gol al Solsona per fora de joc del Joel Moreno. Tot seguit el porter local, l’Albert Colell, va haver de fer una àgil aturada en l’un contra un davant l’esmunyedís davanter centre de l’Alpicat, el Joan Llull. Els blaus escapulats creaven el perill amb tot un seguit de córners de l’Hug Plans i del Kader Guettaf i uns quants serveis de banda de l’Aniol Serra, mentre que els vermellons forasters combinaven ràpidament d’un costat a l’altre del camp. En el minut 20 bona part del públic va fer un crit d’admiració per la rematada d’esquena a porteria del Joel Moreno, que el porter visitant va desviar a córner.

L'Aniol Serra estrebat amb falta. Víctor Pisa

L’equilibri de la primera part es va desfer en el minut 53 per una sorprenent i incomprensible espifiada de l’àrbitre, que no va assenyalar una falta a favor del Solsona en la frontal de l’àrea del rival, va deixar continuar el joc, la pilota va ser recollida per l’alpicatí Joan Llull, que se n’anà cap a l’extrem dret i d’allà va centrar a l’àrea on, lliure de marcatge, l’extrem esquerre Xavier Gomà va rematar a gol. Ni les protestes del públic ni les queixes dels jugadors solsonins, encara més perquè el jutge de línia havia alçat el banderó, no van fer canviar l’errònia decisió de l’àrbitre i va concedir el 0 a 1. Amb el gol a favor, el C Atlètic Alpicat va fer un joc més horitzontal que abans, esperant l’ocasió per tornar a sortir ràpidament cap a la porteria del CF Solsona. Aquesta oportunitat els va arribar en el minut 73 d’una manera semblant al primer gol, bé que la centrada va ser cap al primer pal on el migcampista foraster Àlex Sabaté es va avançar al darrer defensor i al porter solsoní.

L'Adrià Barniol conduint l'esfèrica. Víctor Pisa

Els jugadors blaus escapulats no van abaixar els braços i van continuar pressionant sobre l’àrea dels segrianencs, com amb un potent xut del Kader que va rebutjar el porter, el Gerard Campaña va recollir el refús de la pilota i el porter la va parar. Aquesta jugada pot ser una mica el reflex del que ha estat aquest 2023-2024, la falta d’encert de cara a gol.

Jugadors i cos tècnic abans de començar el darrer partit d'aquesta temporada. Víctor Pisa

El CF Solsona acaba aquesta temporada amb 39 punts, 9 victòries, 12 empats i 13 derrotes. 50 gols a favor i 57 en contra. Els espectadors hem gaudit del bon joc de l’equip, amb algunes jugades espectaculars. Sense entrar en qui-sap-les decisions arbitrals que han perjudicat el CF Solsona, allò que ha espatllat la bona evolució de l’equip ha estat, sobretot, el munt de lesions de llarga durada: les dels porters Albert Colell i Arnau Vidosa; les dels defenses Joel Moreno, Adrià Barniol i, la més recent i per nou mesos, la del Guiu Montaner; la del centrecampista Sergi Vendrell; les dels davanters Houssam Jbilou, Hug Plans, Modestas Melnikas, Bernat Olivella i Robert Ferrer.

El Roger Ribera entre dos alpicatins. Víctor Pisa

Aquest 9 de juny ha estat també el darrer partit oficial del Roger Ribera, primer capità del CF Solsona sènior A. La temporada vinent trobarem a faltar la seva energia, la seva encertada col·locació dins el camp, les seves conduccions i combinacions, els seus xuts. Moltes gràcies, Roger, per tot el que has aportat al Club! Esperem que el qui ocupi el seu lloc també ens faci gaudir del bon joc.

S’ha acabat la temporada 2023-2024. Que la 2024-2025 del CF Solsona sigui plena d’èxits!

FITXA TÈCNICA DEL CF SOLSONA:
EQUIP INICIAL: Albert Colell Riu, Roger Ribera Martínez, Ignasi Ballarà Bach, Joel Moreno de Toro, Àlex Garcia Garcia, Abdelkader Guettaf Lagtatfi, Aniol Serra Segués, Robert Ferrer Feixas, Ronald Stiven Solís Quintero, Bernat Olivella Servitja i Hug Plans Nadal.
JUGADORS SUPLENTS: Arnau Vidosa Navarro, Marçal Cardona Simon, Sergi Vendrell Pacheco, Modestas Melnikas, Adrià Barniol Rey (46’), Marc Díaz Manzano (55’), Gerard
Campaña Tarruella (55’), Wahid Rachdi Compañó (69’) i Arnau Valero Walters (74’).