Pilarin Bayés reivindica a Solsona que Catalunya pugui decidir ser un país lliure

La celebració institucional de l'11 de setembre a Solsona aplega més de 300 persones a la Plaça Ramon Llumà

Redacció
11 de setembre del 2023
Actualitzat el 13 de setembre a la 13:06h
La ninotaire ha fet un parlament breu i didàctic amb el suport d’il·lustracions
La ninotaire ha fet un parlament breu i didàctic amb el suport d’il·lustracions
Amb una plaça de Ramon Llumà que no havia quedat mai abans tan petita per les més de 300 persones de totes les edats que hi han acudit, la ninotaire vigatana Pilarín Bayés ha advocat per “un país socialment just”, on hi hagi cabuda per a la diversitat, “econòmicament pròsper, com som capaços de generar”, i “espiritualment elegant, basat en els valors antics, que ens han fet com som, però també en els nous amb empenta”. Igualment, Pilarín ha apel·lat a una Catalunya “feministament igualitària i ecològicament implicada”. Ho ha fet amb un parlament breu i didàctic amb el suport d’il·lustracions.

Més de 300 persones han omplert la Plaça Ramon Llumà


“Volem que el que votem serveixi políticament, perquè volem decidir per convertir-nos en un país políticament lliure”, ha reivindicat la il·lustradora més popular i estimada de Catalunya, i ha afegit que “aquest és el futur que volem i que segur que aconseguirem amb unitat”, ha conclòs amb el tarannà encisador i optimista que la caracteritza.

La vetllada s’ha completat amb la delicada actuació del músic solsoní Ivan Dach a la guitarra tocada amb la seva particular tècnica que transforma l’instrument en un piano, i els ballarins de l’Escola de Dansa de Solsona Ariadna Viladrich i Ovidi Orrit amb dos temes de Yann Tiersen i Z. Preisner.
 

Visita a l'ajuntament de Solsona


Finalment, com ja és tradició, la plaça ha entonat el cant d’Els Segadors amb l’Orfeó Nova Solsona, culminat amb una galejada dels trabucaires solsonins.

Minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc

Just abans de començar l’acte, l’alcaldessa, Judit Gisbert, ha demanat un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes del tràgic terratrèmol del Marroc i per manifestar el suport a la comunitat marroquina de la ciutat.
Arxivat a