Per què milions de persones a l'Estat encara fan servir el teletext el 2023

El 99,3% de les llars en disposen i 2 milions de persones l'empren habitualment

Publicat el 13 de febrer de 2023 a les 21:35
Consultar la programació a cada canal de televisió, consultar el número premiat de la loteria o els resultats de la jornada esportiva. El teletext va arribar a Catalunya i a l'Estat el 1988, onze anys després que John Adams el crees per a la BBC sota el nom de Ceefax. El que aleshores va suposar una veritable revolució, avui sembla quelcom obsolet. Si bé, moltes persones encara l'empren.

Un estudi de la Televisió Espanyola (TVE) recull que fins a 2 milions de persones a l'Estat fan servir el teletext de manera habitual i el 99,3% de les llars tenen aquest servei disponible. Les opcions que ofereix no semblen justificar el seu ús, però les dades són aquestes. Més enllà d'això, hi ha grups de població que el consideren essencial.

[noticiadiari]2/252207[/noticiadiari]
El més evident és el de les persones d'edat avançada. L'escletxa digital els afecta en primera persona i el teletext és una tecnologia que controlen. A banda, però, hi ha les persones sordes. Des de l'inici, el teletext permet subtitular programes, sèries, pel·lícules i qualsevol contingut televisiu.

[plantillavirals]